PSG geeft Bayern München flinke tik na droomstart

27 september 2017, 22:44   Bijgewerkt: 27 september 2017, 22:55

De miljoenenploeg van Paris Saint-Germain heeft in eigen huis korte metten gemaakt met Bayern München. De Fransen wonnen overtuigend met 3-0, mede dankzij een uitblinkende Neymar, Kylian Mbappé en Dani Alves. Ondertussen deed Celtic goede zaken op bezoek bij RSC Anderlecht door met 0-3 te winnen.

Paris Saint-Germain - Bayern München 3-0

Het leek alsof de bezoekers nog het Oktoberfest uit de benen moesten lopen, want na goed negentig seconden was het raak voor de Fransen. Neymar dribbelde vanaf links naar binnen en vond de opstomende Dani Alves, die de bal binnenschoot. Bayern werd desondanks alles behalve overlopen en was al vroeg een paar keer dreigend uit hoekschoppen en een uithaal van Javi Martínez werd maar net uit de hoek getikt door Alphonse Aréola. PSG was minder vaak dreigend, al was Edinson Cavani met een schuiver voorlangs wel gevaarlijk dicht bij de 2-0. 

Toch scoorde de Uruguayaan na goed een halfuur spelen. Kylian Mbappé legde de bal goed terug, waarna Cavani heerlijk uithaalde en Sven Ulreich kansloos liet. Even later had hij weer kunnen scoren na een fraai balletje van Neymar, alleen dit keer was Ulreich wel op zijn post. De wedstrijd bleef ook in de tweede helft attractief. Martínez zag zijn bal van de lijn gekopt worden, terwijl Neymar tot tweemaal toe een grote kans op 3-0 liet liggen.

Uiteindelijk kreeg de Braziliaan een niet te missen kans. Mbappé bereidde heerlijk voor, waarna Neymar van dichtbij de bal kon binnentikken. Bayern bracht wel Arjen Robben in het veld, maar het was te laat om een vuist te maken tegen het oppermachtige PSG. Via Alves hadden de Fransen zelfs nog 4-0 kunnen maken, maar zijn inzet ging voorlangs. In de slotfase moest Areola nog een keer redding brengen door een schot van Kingsley Coman naast te tikken.

RSC Anderlecht - Celtic 0-2

In een eerste helft met weinig kansen was het zaak de mogelijkheden die er waren te benutten. Dat besefte Leigh Griffiths zich maar al te goed, want bij de eerste de beste kans was het raak. Kieran Tierney gaf laag voor, waarna het voor de spits een koud kunstje was om binnen te tikken. Anderlecht had moeite met de Schotse defensie en hielp Celtic uiteindelijk zelf op weg. Kara Mbodji werkt vijf minuten na rust de bal in zijn eigen doel. De schotten kwamen niet meer in de problemen en uiteindelijk maakte Scott Sinclair diep in blessuretijd nog de 0-3.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen