Barcelona wint dankzij eigen goal, Juve klopt Olympiakos

27 september 2017, 22:44

Barcelona heeft ook haar tweede groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. Op bezoek bij Sporting Lissabon ging het weliswaar niet makkelijk, een eigen treffer van Sebastián Coates gaf de ploeg uiteindelijk de nodige lucht. Juventus herstelde zich van de forse nederlaag eerder in Camp Nou door Olympiakos met 2-0 over de knie te leggen.

Sporting Lissabon - Barcelona 0-1

Het was zeker geen walk-over voor Barcelona in de Portugese hoofdstad. De thuisploeg bood goed partij, al waren de beste kansen voor rust zeker wel voor de Catalanen. Luis Suárez had de beste, maar zijn inzet werd gepakt door Rui Patricio. Sporting kreeg vlak voor rust wel een tegenvaller te verwerken toen Seydou Doumbia geblesseerd af moest haken. Het gaf wel de ruimte voor een vroege invalbeurt van Bos Dost.

Met de Nederlander op het veld lukte Barcelona het wel te scoren. Luis Suárez verlengde een vrije trap, waarna Sebastián Coates de bal ongelukkig in het eigen doel werkte. Sporting was zeker niet direct verslagen en liet zelfs een hele grote kans optekenen via Bruno Fernandes, die Marc-André Ter Stegen op zijn weg vond. De Duitser bleek niet te kloppen en ook Patricio wilde niet nogmaals buigen toen Paulinho op hem afkwam.

Juventus - Olympiakos 2-0

De eerste kans was na aan klein kwartier spelen verrassen voor de bezoekers. Sebá mocht ver opstomen, maar krulde zijn inzet net over het doel. Pas na een goed halfuur wist Juventus er wat tegenover te zetten. Eerst werd een kopbal van Mario Mandzukic net overgetikt en ook Stefano Sturaro, nogmaals Mandzukic waren dichtbij, terwijl Björn Engels zijn eigen paal raakte. 

In de tweede helft brak Juventus uiteindelijk wel de Griekse achterhoede. Nadat Paulo Dybala al naast kopte, was het uiteindelijk Gonzalo Higuaín die in twee instantie binnenschoot. Het was vervolgens wachten op de 2-0 en die kwam er voor Juventus via Mandzukic, die de bal eigenlijk per toeval tegen zijn hoofd aan kreeg gegeden door een verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen