UEFA-coëfficiëntenranglijst: Oostenrijk nadert Nederland

29 september 2017, 08:42

Nummer twaalf Oostenrijk komt steeds dichter bij nummer elf Nederland op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Waar Feyenoord en Vitesse deze week allebei onderuit gingen in Europees verband, bleven de Oostenrijkse vertegenwoordigers ongeslagen. Red Bull Salzburg versloeg Olympique Marseille, Austria Wien speelde gelijk bij AEK Athene.

Nederland pakte dit seizoen tot dusver slechts 1.700 punten, wat een totaal van 28.549 maakt. Oostenrijk verzamelde deze jaargang al 4.500 punten en heeft nu een totaal van 27.600. Turkije, dat dit seizoen 3.000 punten scoorde, staat met 32.000 punten met een ruime marge naar Nederland op de tiende plaats.

De kampioenen van de tien bovenste landen op de UEFA-coëfficiëntenranglijst plaatsen zich in het seizoen 2019/2020 rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, de kampioen van de nummer elf moet in principe al in de voorronde beginnen. Alleen als de CL-titelverdediger zich via de nationale competitie plaatst voor het hoofdtoernooi, mag de kampioen van de nummer elf direct naar de pouleronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen