Alli krijgt toch schorsing, Duitsland met Younes

29 september 2017, 14:28

De FIFA heeft Dele Alli voor één wedstrijd geschorst omdat hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije zijn middelvinger opstak. Naar eigen zeggen deed hij dat als grapje naar ploeggenoot Kyle Walker, maar de wereldvoetbalbond is niet overtuigd van dat verhaal. Naast zijn schorsing - hij mist het WK-kwalificatieduel van Engeland met Slovenië (5 oktober) - moet Alli een boete van 5.000 Zwitserse francs (5.152 euro) betalen.

In eerste instantie leek het erop dat Alli zijn middelvinger opstak naar de grensrechter. Na afloop zei hij dat het gebaar als grapje bedoeld was voor Walker, maar bood wel zijn excuses aan. Daar nam de FIFA geen genoegen mee. "Hoewel de disciplinaire commissie er niet van overtuigd is dat het gebaar voor de scheidsrechter bedoeld was en of het nou voor een teamgenoot was, de commissie beschouwt een dergelijk gebaar als beledigend en onsportief", legt de FIFA uit waarom Alli toch een straf heeft gekregen.

Duitsland met Younes, maar mist duo

Duitsland speelt de laatste twee duels in de WK-kwalificatie, tegen Azerbeidzjan en Noord-Ierland, zonder Mesut Özil en Sami Khedira. Özil kampt met een knieblessure, Khedira heeft een spierkwetsuur. Jérôme Boateng is daarentegen wel weer fit. Hij behoort, net als Ajacied Amin Younes, tot de selectie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen