Jupiler League: Fortuna haalt uit, eenvoudige zege Jong Ajax

29 september 2017, 22:16   Bijgewerkt: 8 oktober 2017, 16:48

Fortuna Sittard heeft vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om de eerste periodetitel van de Jupiler League. Jong Ajax blijft koploper in de competitie. Beide ploegen boekten een eenvoudige zege op respectievelijk Telstar en FC Oss.

Telstar - Fortuna Sittard 0-6

Fortuna Sittard liep in het laatste half uur weg van Telstar. De pas zeventienjarige aanvoerder Perr Schuurs brak de ban met pegel in de kruising. Een kort genomen vrije trap kwam voor de voeten van het talent, die hard uithaalde. De Limburgers gooiden daarna het duel helemaal in het slot via een hattrick van Andre Vidigal, Wessel Dammers en Finn Stokkers. Fortuna blijft koploper in de eerste periode, met twee punten voorsprong op Jong Ajax. Echter mogen de Amsterdammers een eventuele periodetitel niet verzilveren in de play-offs. De eerste periode duurt nog vier wedstrijden.

FC Oss - Jong Ajax 0-3

Jong Ajax blijft ondertussen bovenaan staan. Op papier was het duel met FC Oss een topper, maar de beloftenploeg van Ajax met Daley Sinkgraven in de basis, ontdeed zich in een dik half uur van de Brabanders. Dani de Wit en Mateo Cassiera scoorden in de eerste tien minuten. Noussair Mazraoui gooide de wedstrijd al na 33 minuten in het slot.

NEC - MVV 4-1

MVV verloor zijn ongeslagen status op bezoek bij NEC. Dogan Gölpek maakte vlak na rust de 1-0 van Wojciech Golla ongedaan. In de slotfase van de wedstrijd moesten de Limburgers zich gewonnen geven. Mohamed Rayhi, Ferdi Kadioglu en Arnaut Groeneveld bezorgden de Nijmegenaren uiteindelijk een ruime zege. NEC en MVV hebben evenveel punten (12), met vijf punten achterstand op Jong Ajax.

Overige uitslagen

FC Dordrecht - FC Volendam 2-2

Jong AZ - FC Eindhoven 1-2

De Graafschap - FC Emmen 2-2

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 0-0

FC Den Bosch - Jong PSV 5-0

SC Cambuur - RKC Waalwijk 1-1

Go Ahead Eagles - Almere City 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen