Fenomeen Harry Kane legt ook Huddersfield op pijnbank

30 september 2017, 15:31

Harry Kane is in bloedvorm bij Tottenham Hotspur en heeft deze week wederom van zich doen spreken. De Engelsman scoorde vorige week twee keer tegen West Ham United, maakte in de Champions League een hattrick tegen APOEL Nicosia en heeft zaterdag weer toegeslagen. De spits maakte twee goals in de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town, die met 0-4 werd gewonnen.

Promovendus Huddersfield verloor tot dusver pas één Premier League-duel en draait prima mee in de middenmoot, maar tegen Tottenham was het klasseverschil in de eerste helft gigantisch. De thuisploeg begon nog niet eens slecht aan de wedstrijd en deed aanvankelijk prima mee. Tottenham was slordig, maar sloeg bij de eerste kans na negen minuten direct toe. Kieran Trippier verzond een lange pass die door Kane beter werd ingeschat dan door de verdediger van Huddersfield. De Engelsman nam de bal slim mee, liep op de keeper af en schoof simpel binnen in de korte hoek.

Na die treffer was het direct gedaan met de intenties van Huddersfield, het leek erop dat de ploeg besefte dat er tegen The Spurs niets te halen viel. Toen Ben Davies zes minuten later de tweede van de middag in de hoek schoof, was de wedstrijd al na een kwartier voorbij. Gezegd moet worden dat de goal van Davies werd ingeleid door een prachtige aanval van Tottenham. De bal ging razendsnel rond over veel schijven en kwam uiteindelijk terecht bij Davies. Die twijfelde niet en tikte de bal langs de keeper.

Daarna was het woord weer aan Kane. Na 24 minuten kwam de spits vanaf rechts naar binnen om de bal vervolgens met links geweldig in de verre hoek te sturen. Die treffer was al zijn zesde goal in zeven Premier League-wedstrijden. Bovendien staat hij in de maand september al op dertien goals. Door zijn nieuwe heldenrol werd hem in de slotfase van de wedstrijd een publiekswissel gegund. Vanaf de bank zag Kane dat Moussa Sissoko de eindstand in blessuretijd op 0-4 bepaalde. De Fransman kreeg de bal van Davies en frommelde het speeltuig met veel fortuin in het doel.

Van Huddersfield had Tottenham de gehele wedstrijd weinig te vrezen, al werd na de 0-3 van Kane nog wel de lat geraakt. Davinson Sánchez maakte bij de huidige nummer drie van de Premier League wederom de negentig minuten vol. Hij was nog betrokken bij een penaltymoment, maar kwam goed weg. [photo,109170,left,]