Atlético heeft geen antwoord tegen defensief Leganes

30 september 2017, 22:53

Atlético Madrid heeft voor de derde keer in dit La Liga-seizoen gelijkgespeeld. De ploeg van coach Diego Simeone bleef zaterdag in de uitwedstrijd tegen CD Leganes steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Dat Atlético het moeilijk zou krijgen bij Leganes was op voorhand al wel duidelijk. De thuisclub staat bekend om haar defensieve maar succesvolle speelwijze: in de eerste zes competitieduels kreeg het slechts drie tegengoals, zelf scoorde het vijf keer.

Atlético had in het Estadio Municipal de Butarque van Leganes meer balbezit, maar kwam inderdaad amper tot kansen. Leganes stichtte zelf, naast haar goede verdedigingswerk, ook gevaar. Invaller Nabil El Zhar kreeg na rust meerdere mogelijkheden, maar keeper Jan Oblak voorkwam met enkele goede ingrepen een nederlaag voor Atlético.

Door het gelijkspel staat Atlético nu derde in de Spaanse competitie. Sevilla FC nam eerder op de dag de tweede plek van de Madrilenen over, dankzij een 2-0 thuiszege op Málaga CF. Atlético heeft vijftien punten, Sevilla zestien. FC Barcelona is met achttien punten de lijstaanvoerder en speelt zondag nog thuis tegen Las Palmas. Leganes staat met elf punten gedeeld zesde met Real Madrid. Laatstgenoemde club komt zondag nog wel in actie tegen Espanyol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen