Van der Sar treedt terug als voorzitter van Technisch Hart

2 oktober 2017, 21:12

Groot nieuws bij Ajax op deze maandagavond. Ajax brengt naar buiten dat er veranderingen zijn doorgevoerd in het Technisch Hart, dat de laatste veelvuldig tot discussie heeft geleid. De grootste wijziging is dat Edwin van der Sar niet langer als voorzitter van het orgaan zal fungeren.

Bij Ajax maken Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali deel uit van het Technisch Hart. Overmars, die bij Ajax als directeur spelersbeleid werkt, leidt nu de wekelijkse vergaderingen. Overmars blijft bij Ajax verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en is ook het aanspreekpunt van de hoofdtrainer. Dennis Bergkamp blijft de brugfunctie vervullen tussen jeugd en betaald voetbal. De nadruk van zijn werk als individueel trainer zal nog meer liggen op de ontwikkeling van spelers en de doorstroming van talenten. De rol van hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali blijft hetzelfde.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, reageert op de website van Ajax op de koerswijziging. "Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie. We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden."

Ajax blijft geloven in het Technisch Hart als belangrijkste adviesorgaan. "Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons Technisch Hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen