De Visser luidt de noodklok over het Nederlandse voetbal

3 oktober 2017, 09:58

Piet de Visser luidt de noodklok over het Nederlandse voetbal. De 83-jarige voetbalscout vindt dat de donkere periode waarin Oranje en de Eredivisieclubs zich momenteel bevinden, grotendeels de schuld van de trainers is. In het buitenland ziet hij wél goede voorbeelden.

"Het is heel simpel: er wordt gewoon te weinig getraind in Nederland", legt De Visser tegenover de NOS uit. "We zijn helemaal doorgeschoten in de periodisering en positiespelletjes. Terwijl trainers juist de plicht hebben om alles uit een talent te halen, maar dat gebeurt niet."

De voormalig voetbaltrainer van onder meer NAC Breda en AZ, die als scout meermaals over de landsgrenzen van Nederland werkte, ziet in het buitenland wél goede voorbeelden. "Ik heb een voetbalacademie in Ghana waar jongens 's ochtends al 1.000 keer de bal geraakt hebben; linkervoet, rechtervoet, met het hoofd. Zo'n jongen daar traint harder in een dag dan zijn Nederlandse leeftijdgenoten in een week."

De Visser roept daarom op tot beterschap. "Jonge spelers moeten gewoon twee of drie keer op een dag kunnen trainen om beter te worden. En dan niet altijd in groepsverband, maar individueel. Veel spelers willen dat ook. Je ziet steeds vaker dat spelers met hun eigen geld de hulp in roepen van privécoaches. Dat is eigenlijk een schande."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen