Pieters genegeerd bij Oranje: "Moeilijk te accepteren"

4 oktober 2017, 07:43

Ook voor de twee laatste belangrijke wedstrijden in de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 is er bij Oranje geen beroep gedaan op Erik Pieters. De 29-jarige linksback van Stoke City ziet met lede ogen aan dat hij ook onder bondscoach Dick Advocaat en diens assistent Ruud Gullit niet in aanmerking komt voor de selectie van Nederland. Pieters vindt het vervelend.

Na veertien optredens in Jong Oranje werd Pieters in 2010 overgeheveld naar het grote Oranje. Op 11 augustus debuteerde hij in een oefeninterland tegen Oekraïne in de nationale ploeg, maar verder dan achttien interlands kwam de oud-speler van FC Utrecht en PSV niet. Door blessureleed, maar vooral ook door het feit dat de technische staf hem niet echt lijkt te zien staan. En dat terwijl de Nederlandse defensie vaak als naïef wordt bestempeld en Pieters inmiddels al veel ervaring heeft. "Maar de kans een Premier League-verdediger te selecteren, laten Dick Advocaat en hij onbenut", bromt Pieters in een vraaggesprek met De Telegraaf.

"Ik vraag me al een tijd af waarom ik niet bij Oranje zit", stelt Pieters. "Ik speel wekelijks – en soms zelfs vaker – op hoog niveau, in de Premier League. En Stoke City is een heel stabiele subtopper. Wat kan ik meer doen? Er worden nu jongens opgeroepen die bij hun club niet eens linksback spelen", aldus Pieters. Alleen Daley Blind is van de huidige selectie vaak terug te vinden op de positie van linksachter. Verder kunnen Kenny Tete, Nathan Aké en misschien ook Matthijs de Ligt daar wel spelen, maar is er geen 'echte linksback' geselecteerd door Advocaat.

Pieters heeft nog nooit uitleg gehad van de technische staf van Oranje. "Ik heb aan de ene kant heel vaak de neiging gehad om zelf de trainer te bellen. Maar aan de andere kant weet ik wat ik kan en ik heb dat ook laten zien. Dus ik laat het lekker", stelt Pieters, die door een gebroken middenvoetsbeentje het EK 2012 moest missen en daarna nooit echt meer op de Oranje-radar verscheen. Nog slechts drie keer kwam hij in actie, in oefenverband. "Daarna ben ik helaas stelselmatig genegeerd. En dat is moeilijk te accepteren, omdat ik weet dat ik het niveau aankan", aldus de speler van Stoke, die overigens nooit zal bedanken voor Oranje. "Ik verwacht het steeds minder, maar ik zal altijd beschikbaar blijven. Voor mijn land spelen is nog altijd de grootste eer."

In september 2016 sprak Pieters zich ook al uit over de selectiekeuzes bij Oranje

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen