Strootman verschijnt nog niet op training van Oranje

4 oktober 2017, 13:38   Bijgewerkt: 5 oktober 2017, 09:04

Kevin Strootman heeft woensdagochtend nog niet zijn gezicht laten zien op het trainingsveld van het Nederlands elftal. De middenvelder van AS Roma is nog niet gearriveerd in Katwijk, waardoor het nog onzeker is of hij zal meereizen naar Wit-Rusland.

Oranje trekt komende zaterdag in Borisov (vanaf 20.45 uur) ten strijde tegen de Wit-Russen en Strootman liep in aanloop naar de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd een blessure op. De middenvelder hield de kwetsuur over aan het uitduel van Roma met AC Milan, dat knap met 0-2 gewonnen werd in San Siro. Strootman botste tijdens de wedstrijd in Milaan tegen zijn ploeggenoot Federico Fazio aan.

Het is nog de vraag wat er deze week zal gebeuren met Strootman. Bondscoach Dick Advocaat neemt vermoedelijk later op deze woensdag een besluit over het al dan niet meereizen van Strootman naar Borisov. Mocht de oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV niet kunnen opdraven in Wit-Rusland, dan kan hij eventueel nog wel een optie zijn voor het laatste groepsduel met Zweden van komende dinsdag.

Strootman miste de vorige WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje, de 3-1 zege op Bulgarije, wegens een schorsing. Dit was het gevolg van zijn rode prent (tweemaal geel) tegen Frankrijk (4-0 verlies).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen