Overzicht: stand van zaken in Europese WK-kwalificatie

Overzicht: stand van zaken in Europese WK-kwalificatie

5 oktober 2017 – De Europese WK-kwalificatiereeks nadert zijn climax. Voor de twee afsluitende wedstrijden kent het Nederlands elftal in de laatste twee wedstrijden haar loodzware opdracht. In alle andere poules worden de kaarten ook definitief geschud. Wat is, voor de laatste twee speelronden en de play-offs voor de beste acht nummers twee, de stand van zaken?

Groep A: Nederland hoopt op mirakel

Met nog twee speelronden te gaan – Nederland stuit nog op Wit-Rusland (uit, zaterdag) en Zweden (thuis, dinsdag) – moet Oranje een achterstand van drie punten en een doelsaldo van +6 goedmaken op Zweden, dat in Solna nog Luxemburg treft en op de slotdag langskomt in de Amsterdam ArenA. Zweden is de nummer twee met zestien punten, terwijl Oranje dus dertien punten heeft. Frankrijk staat bovenaan met zeventien punten en stuit nog op Bulgarije en Wit-Rusland.

De situatie is duidelijk: het wordt zwaar voor de ploeg van Dick Advocaat. Als het verschil in doelsaldo tussen Zweden en Oranje na Wit-Rusland-Nederland en Zweden-Luxemburg niet groter wordt, dan is er in de slotronde een 3-0 zege op Zweden nodig voor Oranje. We moeten dus hopen dat Luxemburg zich, net als tegen Frankrijk (0-0 in Parijs), een stugge opponent toont tegen Zweden. Hypothetisch: stel dat Oranje met 0-2 in Borisov zegeviert en Zweden een zakelijke 2-0 overwinning boekt op de Luxemburgers, dan is een 3-0 in de ArenA uiteindelijk genoeg. Dan eindigt Nederland op evenveel punten als Zweden en is het doelsaldo 19-11 om 18-10. Het is een ideaal, maar niet heel waarschijnlijk scenario. Komt hij uit, dan moet Oranje ook nog bij de beste acht van de negen nummers twee komen en de play-offs overleven. Er moet een wonder gebeuren.

Programma
7 oktober
Zweden – Luxemburg
Wit-Rusland – Nederland
Bulgarije – Frankrijk

10 oktober
Luxemburg – Bulgarije
Nederland – Zweden
Frankrijk – Wit-Rusland

Stand
1. Zwitserland 8-24 (+15)
2. Portugal 8-21 (+24)
3. Hongarije 8-10 9+2)
4. Faroer Eilanden 8-8 (-11)
5. Andorra 8-4 (-15)
6. Letland 8-3 (-15)

Groep B: Portugal jaagt op Zwitserland

Portugal en Zwitserland zijn met elkaar in een hevige strijd verwikkeld. De Europees kampioen en het Alpenland maken onderling uit wie zich direct plaatst voor het WK, en wie zich op moet maken voor de play-offs. Alle anderen landen in deze groep zijn uitgeschakeld. De Zwitsers gaan aan kop, met drie punten voorsprong op Portugal. Zwitserland speelt nog thuis tegen Hongarije, Portugal moet nog naar Andorra, alvorens beide ploegen elkaar treffen op Portugese bodem. Het doelsaldo kan hier doorslaggevend worden. Op dit moment is die negen doelpunten in het voordeel van Portugal, dat overigens virtueel gezien de beste nummer twee is.

Programma
7 oktober
Zwitserland – Hongarije
Andorra – Portugal
Faroer Eilanden – Letland

10 oktober
Portugal – Zwitserland
Hongarije – Faroer Eilanden
Letland – Andorra

Stand
1. Frankrijk 8-17 (+10)
2. Zweden 8-16 (+11)
3. Nederland 8-13 (+5)
4. Bulgarije 8-12 (-4)
5. Luxemburg 8-5 (-10)
6. Wit-Rusland 8-5 (-12)

Groep C: Duitsland kan alleen in theorie nog tweede worden

Het moet wel heel raar lopen, wil Duitsland naast rechtstreekse kwalificatie grijpen. In theorie kan alleen Noord-Ierland Die Mannschaft nog achterhalen, want het verschil tussen beide landen is vijf punten. Eerstvolgende wedstrijd is Noord-Ierland – Duitsland. Daarna spelen onze oosterburen nog in eigen huis tegen Azerbeidzjan, terwijl hun enige overgebleven concurrent tot slot bij Noorwegen op bezoek gaat. Zonder gekke dingen is de regerend wereldkampioen zeker van een WK-ticket en gaat Noord-Ierland de play-offs in. De Noord-Ieren zijn in Groep C dankzij een zegereeks van vijf in ieder geval verzekerd van een plekje bij de eerste twee.

Programma
5 oktober
Noord-Ierland – Duitsland
Azerbeidzjan – Tsjechië
San Marino – Noorwegen

8 oktober
Duitsland – Azerbeidzjan
Noorwegen – Noord-Ierland
Tsjechië – San Marino

Stand
1. Duitsland 8-24 (+33)
2. Noord-Ierland 8-19 (+14)
3. Azerbeidzjan 8-10 (-4)
4. Tsjechië 8-9 (+1)
5. Noorwegen 8-7 (-8)
6. San Marino 8-0 (-36)

Groep D: Servië op pole-position, Wales en Ierland volgen

Servië kan het WK nauwelijks meer ontgaan. Het land van spelers als Nemanja Gudelj, Dusan Tadic en Filip Kostic moet nog één keer zien te winnen. Dat moet in oktober gebeuren tegen Oostenrijk (uit), dat alleen in theorie een minimale kans heeft, of het reeds uitgeschakelde Georgië (thuis). Spannender is het gevecht tussen Wales en Ierland om de tweede plaats in Groep D. Wales heeft een puntje meer, maar in de laatste speelronde staat ons in Cardiff een geweldige Britse clash te wachten. Waarschijnlijk dat daar de beslissing valt.

Programma
6 oktober
Oostenrijk – Servië
Ierland – Moldavië
Georgië – Wales

9 oktober
Wales – Ierland
Servië – Georgië
Moldavië – Oostenrijk

Stand
1. Servië 8-18 (+10)
2. Wales 8-14 (+7)
3. Ierland 8-13 (+3)
4. Oostenrijk 8-9 (0)
5. Georgië 8-5 (-4)
6. Moldavië 8-2 (-16)

Groep E: Montenegro mikt op tweetrapsraket

Montenegro, de huidige nummer drie in groep E, kan in de laatste twee wedstrijden zo over nummer Denemarken en koploper Polen heen wippen. Montenegro en Denemarken hebben evenveel punten, én het doelsaldo is exact hetzelfde. Laat Denemarken net de eerstvolgende tegenstander van Montenegro zijn. De Montegrijnen sluiten de kwalificatiepoule af met een uitwedstrijd tegen Polen, dat drie punten meer heeft. Bovendien is het doelsaldo ten opzichte van die van Polen, vier doelpunten in het voordeel van Montenegro. Evengoed kunnen de Montenegrijnen overal naast grijpen, en is het feest in Polen en Denemarken.

Programma
5 oktober
Montenegro – Denemarken
Armenië – Polen
Roemenië – Kazachstan

8 oktober
Polen – Montenegro
Denemarken – Roemenië
Kazachstan – Armenië

Stand
1. Polen 8-19 (+7)
2. Montenegro 8-16 (+11)
3. Denemarken 8-16 (+11)
4. Roemenië 8-9 (0)
5. Armenië 8-6 (-11)
6. Kazachstan 8-2 (-18)

Groep F: Slowakije, Slovenië en Schotland spelen om play-offs

Engeland gaat zich in Groep F rechtstreeks plaatsen voor het WK. Met vijf punten meer dan de nummer twee kan dat niet meer misgaan. Daaronder maken Slowakije, Slovenië en Schotland uit wie aan de haal gaat met een ticket voor de play-offs. Immers, van de negen nummers twee strijden de beste acht in een play-off om vier startbewijzen. De Slowaken zijn de huidige nummer twee, met een punt meer dan Slovenië en Schotland. Slowakije heeft alles in eigen hand, maar Schotland evenwel. De Britten treffen eerst Slowakije (thuis) en sluiten af met uitwedstrijd tegen Slovenië. In Slovenië zal met een schuinoog naar Schotland – Slowakije gekeken worden, maar heeft het zelf met een bezoek aan Engeland ook een loodzware tegenstander.

Programma
5 oktober
Schotland – Slowakije
Engeland – Slovenië
Malta – Litouwen

8 oktober
Slovenië – Schotland
Slowakije – Malta
Litouwen – Engeland

Stand
1. Engeland 8-20 (+13)
2. Slowakije 8-15 (+8)
3. Slovenië 8-14 (+6)
4. Schotland 8-14 (+4)
5. Litouwen 8-5 (-12)
6. Malta 8-0 (-19)

Groep G: de minst spannende poule

Spanje is heer en meester in Groep G, gevolgd door Italië. Eén keer winnen van het uitgespeelde Albanië (thuis) of Israël (uit), en de reis naar Rusland kan geboekt worden. De Italianen volgen op drie punten en hebben bovendien een veel slechter doelsaldo dan La Roja. Italië hoeft op zijn beurt niet te vrezen voor de tweede plaats. Met twee wedstrijden op het programma is de marge met naaste belager Albanië zes punten en de Azzurri gaan de resterende duels met Macedonië (thuis) en Albanië (uit) hoogtwaarschijnlijk niet allebei verliezen.

Programma
6 oktober
Spanje – Albanië
Italië – Macedonië
Liechtenstein – Israël

9 oktober
Israël – Spanje
Albanië – Italië
Macedonie – Liechtenstein

Stand
1. Spanje 8-22 (+29)
2. Italië 8-19 (+12)
3. Albanië 8-13 (+1)
4. Israël 8-9 (-5)
5. Macedonië 8-7 (-4)
6. Liechtenstein 8-0 (-33)

Groep H: België naar Rusland, drie landen voor play-offticket

België is, op gastland Rusland na, het enige Europese land dat zich al heeft weten te kwalificeren. De Rode Duivels hebben een straatlengte voorsprong op Bosnië-Herzegovina, Griekenland en Cyprus, die met z'n drieën hopen op de tweede plaats. Voor die felbegeerde tweede plaats heeft Bosnië de beste papieren. Winnen van België (thuis) en Estland (uit), en die klus is geklaard. In het kielzog aast Griekenland op een misstap van Bosnië. De Grieken hebben een puntje minder dan het Balkanland. Cyprus is de derde gegadigde, maar door de dure misstap van zondag tegen Estland (1-0) is een wonder nodig. De eilandbewoners moeten in de wedstrijden tegen Griekenland (thuis) en België (uit) een marge van vier punten zien te overbruggen.

Programma
7 oktober
Bosnië-Herzegovina – België
Cyprus – Griekenland
Gibraltar – Estland

10 oktober
België – Cyprus
Bosnië-Herzegovina – Estland
Griekenland – Gibraltar

Stand
1. België 8-22 (+32)
2. Bosnië-Herzegovina 8-14 (+11)
3. Griekenland 8-13 (+6)
4. Cyprus 8-10 (-4)
5. Estland 8-8 (-11)
6. Gibraltar 8-0 (-34)

Groep I: fel gevecht tussen Kroatië, IJsland, Turkije en Oekraïne

De meest spannende groep is Groep I: vier landen die allemaal aanspraak maken op een rechtstreeks WK-ticket en eentje voor de play-offs. Kroatië en IJsland voeren de poule aan. Een beter doelsaldo maakt de Kroaten koploper. Op twee punten daarvan volgen Turkije en Oekraïne. De landen treffen allemaal nog één ploeg uit deze top-vier, maar spelen ieder ook een duel met laagvlieger Finland óf Kosovo.

Programma
6 oktober
Kroatië – Finland
Turkije – IJsland
Kosovo – Oekraïne

9 oktober
Oekraïne – Kroatië
IJsland – Kosovo
Finland – Turkije

Stand
1. Kroatië 8-16 (+9)
2. IJsland 8-16 (+4)
3. Turkije 8-14 (+4)
4. Oekraïne 8-14 (+4)
5. Finland 8-7 (-4)
6. Kosovo 8-1 (-17)

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. maandag 23 oktober 2017

 2. Makkelie: "Vasthouden van Huntelaar was een normale manier" 20:44

  Makkelie: "Vasthouden van Huntelaar was een normale manier"

  Danny Makkelie spreekt tegen dat hij Klaas-Jan Huntelaar in de Klassieker van het veld had moeten sturen. De spits van Ajax…

 3. Groningen geeft in statement uitleg: "Mahi wil goede wil tonen" 20:15

  Groningen geeft in statement uitleg: "Mahi wil goede wil tonen"

  In een aanvullend statement laat FC Groningen weten dat het draaien van maatschappelijke projecten door Mimoun Mahi allesbehalve…

 4. Keizer ziet Neres groeien: "Hij kan beter communiceren" 19:27

  Keizer ziet Neres groeien: "Hij kan beter communiceren"

  Marcel Keizer ziet David Neres een 'enorme' ontwikkeling doormaken. De Braziliaan van Ajax maakte in de laatste drie wedstrijden…

 5. Aubameyang belandt in ziekenboeg van Borussia Dortmund 18:50

  Aubameyang belandt in ziekenboeg van Borussia Dortmund

  Pierre-Emerick Aubameyang is in de ziekenboeg van Borussia Dortmund geraakt. De grote ster van de ploeg van Peter Bosz kampt met…

 6. FIFA-prijzen: welke spelers en coaches zijn genomineerd? 18:13

  FIFA-prijzen: welke spelers en coaches zijn genomineerd?

  De FIFA-prijzen voor beste voetballer, beste coach en beste keeper van het jaar worden maandagavond uitgereikt in Londen.…

 7. Video: Eindhoven hoopt op bekerstunt tegen FC Twente 17:45

  Video: Eindhoven hoopt op bekerstunt tegen FC Twente

  Trainer Wilfred van Leeuwen blikt vooruit op het bekerduel van dinsdag bij FC Twente.Bron: FC Eindhoven TV via YouTube

 8. Martens en Wiegman dromen van FIFA-prijs: "Ongelooflijk" 17:00

  Martens en Wiegman dromen van FIFA-prijs: "Ongelooflijk"

  Lieke Martens en bondscoach Sarina Wiegman kunnen maandagavond de FIFA-prijzen voor beste voetbalster en beste coach winnen.…

 9. AZ-talent Ouwejan: "Uitgroeien tot basisspeler nog mooier" 16:21

  AZ-talent Ouwejan: "Uitgroeien tot basisspeler nog mooier"

  Met zijn assist op Alireza Jahanbakhsh had Thomas Ouwejan een belangrijk aandeel in de overwinning van AZ op FC Utrecht (3-0).…

 10. Van 't Schip wijzigt succesformatie voor bekerduel amper 15:29

  Van 't Schip wijzigt succesformatie voor bekerduel amper

  PEC Zwolle-trainer John van 't Schip gaat enkele veranderingen aanbrengen in zijn elftal voor het treffen met Kozakken Boys. In…

 11. Lewis denkt dat Willem II kan verrassen tegen Heerenveen 15:12

  Lewis denkt dat Willem II kan verrassen tegen Heerenveen

  Fernando Lewis had tegen FC Groningen (0-1 winst) voor het eerst sinds een aantal weken weer een basisplaats bij Willem II. De…

 12. Ronald Koeman is niet langer de manager van Everton 14:36

  Ronald Koeman is niet langer de manager van Everton

  Het zijden draadje is geknapt: na een dienstverband van zestien maanden is Ronald Koeman de laan uitgestuurd door Everton. The…

 13. Groningen-spits Mahi biedt welgemeende excuses aan 14:34

  Groningen-spits Mahi biedt welgemeende excuses aan

  Mimoun Mahi wordt in genade aangenomen bij FC Groningen. De aanvaller die zich na de wedstrijd tegen Willem II (0-1) negatief…

 14. Rode kaart van Heraclied Pröpper geseponeerd 14:20

  Rode kaart van Heraclied Pröpper geseponeerd

  De rode kaart die Robin Pröpper zondag in de wedstrijd tegen PSV (3-0) kreeg, is geseponeed. De verdediger van Heracles Almelo…

 15. Ajax en familie geven update over Nouri: weinig nieuws 14:17

  Ajax en familie geven update over Nouri: weinig nieuws

  Ajax heeft maandag een nieuwe update over de situatie van Abdelhak Nouri gegeven. De Amsterdamse topclub heeft, na veel vragen…

 16. Bolt gaat uitnodiging van Bosz aanvaarden: "Zien waar ik sta" 13:28

  Bolt gaat uitnodiging van Bosz aanvaarden: "Zien waar ik sta"

  Usain Bolt gaan de uitnodiging van Peter Bosz om mee te trainen met Borussia Dortmund accepteren. Voor de gestopte atleet is de…

 17. Video: vier de 77ste verjaardag van Pelé met zijn beste goals 12:50

  Video: vier de 77ste verjaardag van Pelé met zijn beste goals

  Edson Arantes do Nascimento, kortweg Pelé, viert maandag zijn 77ste verjaardag. Een mooi moment om terug te kijken naar de…

 18. Amrabat steekt hand in eigen boezem: "Zo'n fout mag niet" 12:44

  Amrabat steekt hand in eigen boezem: "Zo'n fout mag niet"

  Sofyan Amrabat steekt de hand in eigen boezem na het verloren duel met Ajax (1-4). De rechtsachter van Feyenoord ging pijnlijk…

 19. De Vrij dubt over nieuwe verbintenis bij SS Lazio 12:15

  De Vrij dubt over nieuwe verbintenis bij SS Lazio

  Stefan de Vrij hoopt dat hij zijn aflopende contract bij SS Lazio kan verlengen. De club en de verdediger gaan om tafel over een…

 20. Doelpuntendroogte voor NAC Breda: "Dan wordt winnen lastig" 11:53

  Doelpuntendroogte voor NAC Breda: "Dan wordt winnen lastig"

  NAC Breda verloor haar laatste drie wedstrijden in de Eredivisie en dat is niet vreemd. De ploeg van Stijn Vreven maakte in die…

 21. Neymar: "Tegenstanders doen alles om ons af te stoppen" 11:16

  Neymar: "Tegenstanders doen alles om ons af te stoppen"

  Ondanks een rode kaart voor Neymar kon Paris Saint-Germain in de topper tegen Olympique Marseille nog een punt uit het vuur…

 22. Video: Van Ginkel en Hendrix na zege PSV op Heracles 11:04

  Video: Van Ginkel en Hendrix na zege PSV op Heracles

  PSV scoort dit seizoen gemiddeld vier keer per wedstrijd. Hoewel er tegen Heracles Almelo (3-0) één doelpunt minder viel, gaan…

 23. ErediVisie: bar slechte Klassieker, AZ-parels en Hake bedankt 10:45

  ErediVisie: bar slechte Klassieker, AZ-parels en Hake bedankt

  Als het niveau in De Klassieker wat zegt over de staat van het Nederlandse voetbal, dan moeten we ons nog meer zorgen maken over…

 24. KV Mechelen stuurt hoofdcoach Ferrera de laan uit 10:28

  KV Mechelen stuurt hoofdcoach Ferrera de laan uit

  Yannick Ferrera is ontslagen als hoofdtrainer van KV Mechelen. De oefenmeester wordt vanwege tegenvallende resultaten aan de…

 25. 09:57

  Vitesse-captain Kashia krijgt kritiek na dragen regenboogband

  De actie van Guram Kashia om met een regenboogband te spelen, is in zijn thuisland Georgië niet bij iedereen goed ontvangen.…

 26. Mbappé verkozen tot 'Golden Boy' van Europa 09:36

  Mbappé verkozen tot 'Golden Boy' van Europa

  Kylian Mbappé is uitgeroepen tot de Golden Boy van 2017. Hij is daarmee verkozen boven Ousmane Dembélé (FC Barcelona) en…

 27. Klassieker de best bekeken wedstrijd ooit op FOX Sports 09:15

  Klassieker de best bekeken wedstrijd ooit op FOX Sports

  Het niveau in de Klassieker was zondagmiddag weliswaar niet geweldig, maar toch was de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (4-1)…

 28. Dost: "Heb aangetoond dat ik het nog steeds kan" 08:59

  Dost: "Heb aangetoond dat ik het nog steeds kan"

  Acht wedstrijden lang moest Bas Dost wachten op een goal, maar zondagavond maakte de Nederlandse spits op overtuigende wijze een…

 29. Video: Koopmeiners is het volgende AZ-talent dat opstaat 08:58

  Video: Koopmeiners is het volgende AZ-talent dat opstaat

  Met een doelpunt bij zijn basisdebuut was Teun Koopmeiners de volgende in het rijtje succesvolle jonge talenten van AZ. De…

 30. Assaidi maakte zijn doelpunten voor Hake en Pusic 08:28

  Assaidi maakte zijn doelpunten voor Hake en Pusic

  De roerige week bij FC Twente werd afgesloten met een 3-0 overwinning op Roda JC. Twee doelpunten van Oussama Assaidi zette de…

 31. Reza hard in oordeel over Heerenveen: "Dit kan echt niet" 08:13

  Reza hard in oordeel over Heerenveen: "Dit kan echt niet"

  Heerenveen verloor zondagmiddag in duel met Vitesse de aansluiting met de subtop. In eigen huis kregen de Friezen een keiharde…

 32. Droogte van zeven maanden houdt De Jong minder bezig 07:54

  Droogte van zeven maanden houdt De Jong minder bezig

  Hoewel Luuk de Jong zijn basisplaats terug heeft bij PSV, moet de sterke aanvaller nog altijd wachten op zijn eerste doelpunt…

 33. Video: Giovinco geeft weer visitekaartje af in MLS 07:50

  Video: Giovinco geeft weer visitekaartje af in MLS

  Het blijft toch zonde dat Sebastian Giovinco niet in Europa voetbalt. Als je ziet wat voor dingen de Italiaan laat zien bij…

 34. Van Hanegem houdt geloof in Feyenoord en prijst Onana 07:45

  Van Hanegem houdt geloof in Feyenoord en prijst Onana

  Willem van Hanegem ging zondagmiddag even goed zitten voor De Klassieker, maar zag zijn club Feyenoord met ruime cijfers van…

 35. De eerste Klassieker van De Ligt was meteen een intense 07:00

  De eerste Klassieker van De Ligt was meteen een intense

  Hij had al 35 officiële wedstrijden in Ajax 1 achter zijn naam staan, maar De Klassieker ontbrak nog op zijn cv. Matthijs de…

 36. zondag 22 oktober 2017

 37. Lyon-coach looft Memphis: "Hattrick beloning voor zijn spel" 23:54

  Lyon-coach looft Memphis: "Hattrick beloning voor zijn spel"

  Voor de eerste keer in zijn profloopbaan produceerde Memphis Depay zondagavond een hattrick. De buitenspeler nam namens…

 38. Dost maakt tegen Chaves zijn vijfde hattrick van het jaar 23:15

  Dost maakt tegen Chaves zijn vijfde hattrick van het jaar

  In navolging van Memphis Depay heeft ook Bas Dost een hattrick gescoord op deze zondag. De doelpuntenmachine van Sporting…

 39. PSG wendt in blessuretijd nederlaag bij Marseille af 22:58

  PSG wendt in blessuretijd nederlaag bij Marseille af

  Paris Saint-Germain leek schier onverslaanbaar in de Ligue 1, maar heeft zondagavond erg diep moeten gaan om een nederlaag bij…

 40. Ook Cagliari moet buigen voor scoringsdrift van Immobile 22:41

  Ook Cagliari moet buigen voor scoringsdrift van Immobile

  Ciro Immobile blijft als een orkaan door de Serie A razen. De topschutter van Lazio Roma, die nota bene zaterdag zijn…

 41. Real Madrid kent tegen Eibar een avond zonder problemen 22:35

  Real Madrid kent tegen Eibar een avond zonder problemen

  Zoals verwacht heeft Real Madrid de thuiswedstrijd tegen SD Eibar zondag zonder al te grote problemen gewonnen. De titelhouder…

 42. Klopp baalt: "De hele wedstrijd was een fout van ons" 22:13

  Klopp baalt: "De hele wedstrijd was een fout van ons"

  Het gaat Jürgen Klopp en Liverpool momenteel niet voor de wind en de 4-1 nederlaag van zondag bij Tottenham Hotspur heeft de…

 43. Streppel hard onderuit tegen Vitesse: "Niet des Heerenveens" 21:50

  Streppel hard onderuit tegen Vitesse: "Niet des Heerenveens"

  sc Heerenveen verloor zondag voor de derde keer op rij in de Eredivisie. In eigen huis bleek de Friese formatie niet opgewassen…

 44. Wenger geniet van Arsenal en Özil: "Hij was grandioos" 21:27

  Wenger geniet van Arsenal en Özil: "Hij was grandioos"

  Voor het eerst dit seizoen verschenen Mesut Özil, Alexis Sánchez en Alexandre Lacazette alle drie in de basis bij Arsenal en…

 45. Video: Heerenveen-spelers over de zeperd tegen Vitesse 21:16

  Video: Heerenveen-spelers over de zeperd tegen Vitesse

  sc Heerenveen verloor zondag vrij kansloos met 0-4 van Vitesse, waardoor de Friezen afhaken in de subtop van de Eredivisie. De…

 46. Vitesse op plek drie: "Hebben het uitstekend gedaan" 20:52

  Vitesse op plek drie: "Hebben het uitstekend gedaan"

  Na negen speelronden is Vitesse de knappe nummer drie van de Eredivisie. Ondanks dat de ploeg van Henk Fraser donderdag nog in…

 47. Janssen en co pakken puntje in derby van Istanbul 20:32

  Janssen en co pakken puntje in derby van Istanbul

  De beladen derby van Istanbul tussen Galatasaray en Fenerbahçe is zondag geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. De…

 48. 20:11

  De stand in de Eredivisie na de negende speelronde

 49. Buitenland: Genk klopt Anderlecht, remise Wolfsburg 20:03

  Buitenland: Genk klopt Anderlecht, remise Wolfsburg

  Het Racing Genk van Albert Stuivenberg heeft zondag een zeer fraaie zege geboekt in de Jupiler Pro League. De tot dusver matig…

 50. Juventus heeft het zwaar, maar wint wel ruim bij Udinese 19:53

  Juventus heeft het zwaar, maar wint wel ruim bij Udinese

  Het ging niet zonder slag of stoot, maar Juventus heeft zondag de wedstrijd tegen Udinese winnend afgesloten. Ondanks twee…

 51. Ten Hag eerlijk: "AZ heeft meer dan verdiend gewonnen" 19:16

  Ten Hag eerlijk: "AZ heeft meer dan verdiend gewonnen"

  Na een uitstekende start van het seizoen begint FC Utrecht wat af te glijden op de ranglijst. Zondag werd er met 3-0 verloren…

 52. Jørgensen zéér zelfkritisch: "Ik ben verantwoordelijk" 19:00

  Jørgensen zéér zelfkritisch: "Ik ben verantwoordelijk"

  Ajax won weliswaar met duidelijke cijfers in De Kuip, maar Nicolai Jørgensen vindt niet dat de Amsterdammers ook daadwerkelijk…

Meer nieuws