Löw uit zorgen over Bundesliga: "Best wel alarmerend"

4 oktober 2017, 19:25

Duitsland heeft donderdagavond aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. En lukt dat niet, dan volgt drie dagen later een herkansing tegen Azerbeidzjan. En als dat misgaat, zijn er nog altijd de play-offs in november. Toch maakt bondscoach Joachim Löw zich zorgen over het Duitse voetbal.

Dit heeft dan vooral te maken met de slecht presterende club in Europa. Afgelopen week verloren alle zes de Duitse ploegen hun Europese ontmoeting. "Als je alle wedstrijden in de Champions League en Europa League verliest, is dat best wel alarmerend", vertelt hij op de persconferentie in aanloop naar de clash in Belfast. 

"Als iemand nu zegt dat de Bundesliga de beste competitie is, moet je je afvragen hoe geloofwaardig dat is." Toch wil Löw niet te harde conclusies trekken na de Europese decepties van vorige week. "Er is in de poules nog van alles mogelijk."

Namens de Bundesliga zijn Bayern München, Borussia Dortmund en RB Leipzig momenteel actief in de Champions League. TSG Hoffenheim, Hertha BSC en 1. FC Köln vertegenwoordigen de competitie een niveau lager in de Europa League. In de derde voorronde van dat toernooi werd SC Freiburg al uitgeschakeld door NK Domzale. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen