PvdA Enschede schrikt van salarissen Twente-directie

4 oktober 2017, 20:16

FC Twente werd een paar jaar geleden gered met dank aan de gemeente. Bij de Enschedese fractie van de Partij van de Arbeid keken ze woensdag raar op toen ze de salarissen van directeuren Jan van Halst en Erik Velderman voorbij zagen komen. Het duo kreeg samen 540.000 euro, dit terwijl Velderman slechts de helft van het seizoen werkzaam was bij de Tukkers.

"Het mag wel een onsje minder", zo meldt de PvdA in TC/Tubantia. "Zeker voor een voetbalclub in zwaar weer die door de gemeenteraad te hulp is geschoten." Maar niet alleen tegenover de gemeente vinden ze dit niet netjes. "Er werden de arbeidscontracten van veel medewerkers niet verlengd of ontbonden, en gingen supporters massaal op pad om financiële middelen te verwerven voor het opnieuw opbouwen van hun club."

De partij heeft over de salarissen al vragen gesteld aan het college van Burgermeesters en Wethouders. Het vraagt het college onder andere of ze dit bedrag niet te hoog vinden. "En zo ja, op welke wijze gaat het college boodschap onder de aandacht van het bestuur van FC Twente brengen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen