De Mos uit zijn zorgen over het Nederlandse voetbal

5 oktober 2017, 09:20

Niet de falende bondscoaches, maar het gebrek aan kwaliteit en opleiding van talent is de reden dat het Nederlands elftal in het slop is geraakt. Dat vindt voormalig voetbaltrainer Aad de Mos. "Het ontbreekt in deze lichting aan spelers van de buitencategorie", vindt hij.

In gesprek met de NOS gaat hij in op de situatie waarin het Nederlandse voetbal momenteel bivakkeert. "We leiden eenheidsworsten op, alles wordt voorgekauwd, spelers worden te veel gepamperd en scouts houden hun ogen niet meer open", is de pijnlijke conclusie van de oud-coach.

"We kijken niet meer in de buitenwijken, waar de grote talenten vroeger allemaal vandaan kwamen." Als voorbeeld noemt De Mos de huidige supergeneratie in België. "Veel van die spelers komen uit de achterstandswijken in Brussel. Voetbal is nog steeds een vlucht vanuit de armoede. Daar begint het."

Ook is de Hollandse school volgens hem achterhaald. Nederlandse clubs en Oranje moeten meer kijken naar het moderne voetbal. "Dat is met buitenspelers die naar binnen spelen, en middenvelders die zo snel mogelijk in het zestienmetergebied willen komen. Kijk naar Barcelona, maar ook naar Napoli en Lyon. Die spelen een soort zaalvoetbal in de lengterichting van het veld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen