Alderweireld pareert kritiek: "Zijn ook andere tijden geweest"

5 oktober 2017, 21:32

Hoewel België zich al geplaatst heeft voor het WK van 2018 in Rusland, eist verdediger Toby Alderweireld dat de Rode Duivels zich van hun beste kant laten zien tegen Bosnië. Winnen en het liefst met goed en aanvallend voetbal. "Maar daar heb je twee teams voor nodig", vertelt hij.

De laatste duels kwam er steeds meer kritiek op het spel dat de nationale ploeg van België etaleert. "Het is nu eenmaal zo dat er de laatste tijd tegen ons steeds meer teams met 'hun gat' in het strafschopgebied gaan hangen", legt de stopper uit tegenover Sporza. "Maar als je ziet hoeveel doelpunten wij gemaakt hebben in deze voorronde (35, geen land maakte meer, red.), ook al is het dan tegen op papier mindere tegenstanders, dan is dat toch ongelofelijk."

Desondanks was er kritiek vanuit de media. "De pers mag streng zijn, dat geeft ons alleen maar meer motivatie om het beter te doen. Maar je moet ook realistisch zijn. Nogmaals: om een mooie wedstrijd te hebben moet je twee ploegen hebben. Griekenland was een lastige wedstrijd, maar we pakten de drie punten. Er zijn ooit andere tijden geweest."

Dus hoopt Alderweireld ook tegen Bosnië, de nummer twee uit Groep H, op een goed resultaat. "Het zou zonde zijn om er niet vol in te gaan en vervolgens een pak slaag te krijgen. Bosnië is een stug team dat met het mes tussen de tanden speelt, dan moet je dezelfde intensiteit kunnen opbrengen. Ook al zijn we geplaatst, het gevoel leeft in de groep om te presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen