Togo wint, Zweden gelijk, Angola onderuit

2 juni 2006, 23:26

WK-debutant Togo boekte vrijdag de eerste zege van 2006, maar heeft geen enkele reden voor feestvieren. Liechtenstein, 'altijd lastig in Vaduz', was namelijk het slachtoffer. De Afrikanen lieten het bij een enkel doelpunt. Mohamed Kader Coubadja, die zijn geld in Frankrijk verdient bij Guingamp, was de maker, maar pas in de 55e minuut: 0-1. De Togolese ster Emmanuel Adebayor (Arsenal) haalde als enige een acceptabel internationaal niveau.

Angola, een andere Afrikaanse nieuweling op het WK-podium, liep in Sittard een nieuw deukje in het zelfvertrouwen op door met 2-3 te verliezen van Turkije. De 'zwarte antilopen', die minder verrassend ook al niet opgewassen bleken tegen Argentinië, kwamen in Limburg nog wel op voorsprong. De grote vedette Akwa, die overigens geen club heeft, bepaalde de ruststand op 1-0.

Flavio

Flavio

Zweden is een week voor het WK-begin ook nog niet in grootste vorm. Henrik Larsson opende in Stockholm de score nog wel tegen Chili na ruim een half uur, Humberto Suazo tekende in de tweede helft voor de 1-1. Daar bleef het bij. de Scandinaviërs waren blij met de rentree van Fredrik Ljungberg. De speler van Arsenal werkte door een voetblessure dit jaar nog geen interland af. Nu deed hij een helft mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen