WK-kansen Argentinië nóg kleiner na improductieve ronde

6 oktober 2017, 07:41   Bijgewerkt: 6 oktober 2017, 08:45

Ontbreekt Lionel Messi komende zomer op het WK 2018 in Rusland? Het is op dit moment, naast natuurlijk het Oranje-vraagstuk, dé grote vraag in de voetbalwereld. Omdat Argentinië in de nacht van donderdag op vrijdag bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Peru, wordt het voor Messi en consorten nog een helse opgave om de mondiale titelstrijd te bereiken. Chili heeft nu, dankzij een 2-1 zege op Ecuador, betere papieren.

De situatie van de Argentijnen was al precair te noemen, maar La Albiceleste stond in aanloop naar de laatste twee speelronden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks nog wel op de vijfde plaats, die staat voor een play-off tegen Nieuw-Zeeland. Nu is Argentinië echter naar de zesde plaats gezakt. Ondanks het feit dat de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli heer en meester was tegen Peru, werd het 0-0 tegen de ploeg die nu nog vijfde staat in de kwalificaties. Ook Messi kon het verschil niet maken in Buenos Aires, waar Paulo Dybala gek genoeg de hele wedstrijd op de bank bleef. Bij Peru speelde Feyenoorder Renato Tapia 82 minuten mee.

Argentinië staat nu op 25 punten, wat evenveel is als Peru. Chili (26 punten, net als Colombia) is nu gestegen naar de derde plaats, dankzij een late 2-1 zege op Ecuador. Na de openingstreffer van Eduardo Vargas kwamen de Ecuadoranen dankzij Romario Ibarra laat langszij, maar Alexis Sánchez liet nóg later zien hoe belangrijk hij is voor de meervoudig Copa América-winnaar.

Argentinië heeft nu nog één kans om het WK-doel in leven te houden: de pittige uitwedstrijd tegen Ecuador. Omdat de nummers drie en vier – Colombia (1-2 verlies tegen Paraguay) en dus Peru – tegen elkaar spelen, kunnen de Argentijnen bij een zege nog naar Rusland. Ook de Chilenen zijn nog in te halen, zeker omdat zij nog naar Brazilië moeten. Een verliespartij zal fataal zijn.

Drie keer 0-0 in vijf duels

Brazilië is al lang en breed zeker van de eindwinst in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne en kwam donderdagnacht ook niet verder dan een 0-0 remise in en tegen Bolivia. Deze eindstand stond ook al op de borden bij Venezuela tegen Uruguay, dat als nummer twee van de ranglijst (28 punten) een uitstekend perspectief heeft. In totaal vielen er in de voorlaatste speelronde dus maar zes goals, door Chili-Ecuador (2-1) en Colombia-Paraguay (1-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen