Verdriet om overlijden Vd Laan: "Bedankt voor Amsterdam"

6 oktober 2017, 09:19   Bijgewerkt: 6 oktober 2017, 11:34

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam is donderdagavond overleden, zo heeft de gemeente vrijdagochtend bekendgemaakt. De Leidenaar is op 62-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van longkanker. Heel Nederland is uiteraard bedroefd door het nieuws en we hebben een aantal reacties vanuit de voetbalwereld op een rijtje gezet.

In het kamp van Ajax is het trieste nieuws over Van der Laan hard aangekomen. Met een mooi bericht via de officiële kanalen staat de Amsterdamse club stil bij het overlijden van de burgemeester. "Lieve burgemeester, bedankt voor uw inspiratie, support, vertrouwen, directheid, betrokkenheid en bovenal bedankt voor Amsterdam. Rust zacht", zo klinkt het namens Ajax. Directeur Edwin van der Sar neemt namens de club het woord in een video. "Wat deze man voor Ajax en Amsterdam heeft betekend, is groot", aldus de oud-keeper.

Het Cruyff Management plaatst een mooie foto van Van der Laan met Johan Cruijff, begeleid door de volgende tekst: "Rust zacht burgemeester en vriend Eberhard van der Laan. Speciale mensen en herinneringen blijven eeuwig bestaan."

Op Twitter stromen steeds meer reacties binnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen