Rechter geeft KNVB gelijk inzake penaltyserie in Lisse

6 oktober 2017, 14:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft op deze vrijdag een uitspraak gedaan over het besluit van de KNVB om de veelbesproken strafschoppenserie tussen FC Lisse en HSV Hoek in de eerste ronde van de KNVB Beker opnieuw te laten plaatsvinden. De rechter stelt dat de voetbalbond juist gehandeld heeft, waardoor de penalty's daadwerkelijk nog een keer genomen zullen worden.

De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de KNVB in redelijkheid en bij afweging van alle belangen tot het besluit van het opnieuw nemen van de strafschoppen is gekomen, zo meldt de bond. Het kort geding van FC Lisse tegen deze uitspraak van de KNVB diende afgelopen maandag. Het uitgewerkte vonnis van de voorzieningenrechter verschijnt op zijn laatst op maandag 16 oktober.

De penaltyreeks tussen Lisse en Hoek wordt op woensdag 11 oktober om 21.00 uur wordt op Sportpark Ter Specke in Lisse opnieuw genomen. De winnaar van de strafschoppenreeks neemt het op woensdag 25 oktober om 19.45 uur in de tweede ronde van het bekertoernooi op tegen Heracles Almelo (uit).

De penalty's bij Lisse-Hoek deden veel stof opwaaien, omdat de dienstdoende scheidsrechter plotseling besloot om te experimenteren met het ABBA-systeem, waarbij de ene ploeg eerst een penalty neemt en de andere ploeg dan een twee-om-twee serie begint.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen