Advocaat geeft twee namen prijs: Van Dijk en Cillessen

6 oktober 2017, 15:10

Dick Advocaat deed, in tegenstelling tot voorgaande keren, niet heel geheimzinnig over een aantal keuzes waar hij voor staat in aanloop naar de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden in en tegen Wit-Rusland. Jasper Cillessen zal onder de lat staan en heeft in ieder geval Virgil van Dijk voor zich staan, zo gaf Advocaat prijs.

Van Dijk was de eerste tip van de sluier van Advocaat. "Hij maakt een scherpe indruk, die gaat wel spelen. Daarvoor hebben we hem er ook bij gehaald. Wat mensen ervan denken dat hij er later bij kwam, maakt mij niet uit", aldus de bondscoach op de persconferentie in Borisov. "Ik denk dat hij nog wat verder is dan Matthijs de Ligt. Waarom hij zo laat werd geselecteerd? Hij is pas drie weken geleden begonnen, en toen de selectie bekendgemaakt werd, had hij alleen nog maar weer in het B-elftal van Southampton gespeeld. Toen hij daarna in het eerste elftal speelde, wist ik niet hoe snel ik hem erbij moest halen", stelt Advocaat, die dus duidelijk wachtte op het moment dat Van Dijk weer speelde.

Advocaat zei verder dat de opstellingen die meerdere media verwachtten, met onder meer Karim Rekik in de basis, aardig in de buurt komen van zijn basiself. In deze vermoedelijke opstelling stond Cillessen op doel. Dat de keeper van FC Barcelona daar weer zal staan, wilde Advocaat wel bevestigen. "Hij heeft de laatste vier wedstrijden gekeept en ik wil dat zoveel mogelijk hetzelfde houden."

Bas Dost is fit genoeg om in actie te komen, gaf Advocaat verder aan. De spits van Sporting CP deed niet alle trainingen mee wegens fysieke klachten, maar dat was meer uit voorzorg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen