Bondscoach Kroatië ontslagen na remise tegen Finland

7 oktober 2017, 13:31   Bijgewerkt: 7 oktober 2017, 13:37

Het keurkorps van Kroatië gaf vrijdagavond de overwinning tegen Finland (1-1) in de laatste minuut uit handen. Die tegengoal had grote gevolgen voor de Kroaten, aangezien de koppositie in Poule I daarmee te grabbel werd gegooid. Reden voor de bond om in actie te komen en bondscoach Ante Cacic daags na de remise te ontslaan.

Dat maakt de bond zelf wereldkundig. Kroatië stond bovenaan in de groep, maar is door het gelijkspel afgezakt naar de tweede plaats. De situatie in de poule is bijzonder spannend. IJsland staat met negentien punten bovenaan in de poule, maar Kroatië en Oekraïne volgen met zeventien punten op korte afstand. Dinsdag staan de laatste duels in de groep op de rol. De Kroaten spelen dan de uitwedstrijd tegen Oekraïne, die zeer belangrijk is voor beide landen.

Bij dat duel zal Zlatko Dalic op de bank zitten als coach van Kroatië. De voetbalbond heeft laten weten dat de vijftigjarige trainer per direct de taken van Cacic overneemt. De Kroaat was onlangs werkzaam als trainer van Al Ain, waar hij in januari van dit jaar vertrok.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen