De rapportcijfers van Nederland tegen Wit-Rusland

8 oktober 2017, 11:02   Bijgewerkt: 8 oktober 2017, 11:52

Het werd 1-3 in de Borisov Arena, maar de zege in Wit-Rusland voelt eigenlijk aan als een dikke nederlaag voor het Nederlands elftal. Omdat Zweden met 8-0 van Luxemburg won en Oranje wederom teleurstelde, is de kans op WK-deelname nóg kleiner geworden. Het is nu zo goed als onmogelijk. We delen wel weer, zoals na elke interland, rapportcijfers uit aan de internationals.

Jasper Cillessen: 6,0

Daryl Janmaat: 5,0

Speelde dit seizoen nog maar één hele wedstrijd en in totaal 136 minuten bij Watford in de Premier League en zat daar de afgelopen twee duels negentig minuten lang op de bank. Toch mocht Janmaat bij Oranje in de basis beginnen. Hoewel hij bijna scoorde met een voorzet en een prima bal op het hoofd van Vincent Janssen legde, leed Janmaat meermaals slordig en zelfs bijna fataal (bij een 0-1 stand) balverlies. Nee, de rentree in Oranje verliep niet echt zoals de rechtsback gehoopt zal hebben.

Virgil van Dijk: 6,5

Karim Rekik: 6,0

Daley Blind: 5,5

Tonny Vilhena: 6,0

Moet zorgen dat hij zich steeds meer laat gelden in Oranje, waar hij soms nog te veel verstoppertje speelt. Vilhena staat altijd wel zijn mannetje op het middenveld, iets wat je in bepaalde wedstrijden goed kan gebruiken. Liet toch ook wel zien dat hij bravoure had, toen hij het doel van Wit-Rusland na 38 minuten spelen met een prima schot van afstand onder vuur nam. Toch heeft Vilhena vooral de taak om te zorgen dat er meer controle op het middenveld is, iets wat Oranje in de vorige interlands te weinig had, bijvoorbeeld toen Sneijder 'op zes' stond.

Georginio Wijnaldum: 5,0

Davy Pröpper: 6,5

Maakte na zijn dubbelklapper tegen Bulgarije alweer zijn derde goal in Oranje en was zelfs even, voordat Robben de 1-2 maakte vanaf de stip, de topscorer van Nederland in de kwalificatiereeks. Pröpper trok het spel naar zich toe, nam initiatief en sloot goed aan bij de voorhoede. De middenvelder van Brighton & Hove Albion heeft zich verrassend goed gepresenteerd in de laatste twee interlands.

Arjen Robben: 6,5

Vincent Janssen: 3,5

Ryan Babel: 6,0

In de openingsfase leek het een verademing te zijn dat Babel weer terug was in Oranje. Er liep duidelijk een speler met vertrouwen rond, wat bleek uit een paar flitsende acties. Nadat hij onderuit geschoffeld werd, ging het wel iets minder. Babel had zijn rapportcijfer bovendien flink kunnen opkrikken door de goede kansen die hij kreeg af te ronden. Hij had na de 1-0 vooral de 2-0 moeten maken toen hij oog in oog met de keeper kwam te staan. Ook een goede kopkans wist de speler van Besiktas niet te verzilveren. Toch kan Babel terugkijken op een prima comeback in Oranje, waar hij zes jaar op moest wachten.

Bas Dost: 6,5

Moest als invaller voor Vilhena voor reuring en meer stootkracht zorgen. Het was even wennen – Dost kwam eerst amper aan de bal – maar daarna bracht de spits wel wat teweeg. In de slotfase zag hij eerst een kopbal via een Wit-Russische hand tot corner verwerkt worden en uit deze hoekschop werd Dost neergetrokken, waardoor Robben vanaf elf meter de 1-2 kon maken. Krijgt Dost komende dinsdag tegen Zweden de kans in de basis?

Memphis Depay

Speelde te kort mee voor een beoordeling.

Davy Klaassen

Speelde te kort mee voor een beoordeling.

[photo,109300,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen