Chelsea betaalt 23 miljoen euro voor Obi Mikel

3 juni 2006, 12:06

De koopwoede van Chelsea kent geen grenzen. Na Michael Ballack, Salomon Kalou en Andrei Shevchenko heeft de Londense club zich voor volgend seizoen ook verzekerd van de diensten van Jon Obi Mikel. De Nigeriaan, die een jaar geleden uitblonk tijdens het jeugd-WK in Nederland, komt voor een transferbedrag van liefst 23 miljoen euro naar Stamford Bridge.

Het grootste gedeelte van deze enorme transfersom gaat echter niet naar Obi Mikels huidige club, het Noorse Lyn, maar naar Manchester United. Deze club had vorig jaar immers al een akkoord bereikt met zowel de Noorse club als Obi Mikel, maar de aanvaller wilde onder deze overeenkomst uit toen Chelsea zich meldde. Maandenlang was Obi Mikel het middelpunt van een strijd tussen beide clubs, maar inmiddels is er dan toch een oplossing gevonden.

Chelsea betaalt Manchester United bijna achttien miljoen euro om het contract met de jonge Nigeriaan af te kopen. Het Noorse Lyn ontvangt vervolgens nog eens een kleine zes miljoen euro. De 19-jarige Obi Mikel werd vorig jaar nog verkozen tot de op één na beste speler van het jeugd-WK in Nederland. Mede dankzij hem bereikte Nigeria de finale, waarin verloren werd van Argentinië

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen