"Dan weet je ook dat je niets te zoeken hebt op een WK"

8 oktober 2017, 14:11

Omdat Huub Stevens niet in wonderen gelooft, realiseert de ervaren trainer zich dat het Nederlands elftal komende zomer zal ontbreken op het WK 2018. Omdat de nationale ploeg dinsdag zeven keer vaker moet scoren dan concurrent Zweden, maakt Stevens zich geen illusies. De belabberde situatie heeft Oranje volgens hem alleen maar aan zichzelf te danken.

Natuurlijk zat vrijwel alles tegen in de hele kwalificatiereeks voor het WK, maar Oranje moet de schuld volgens Stevens volledig bij zichzelf leggen. "Als je - bij wijze van spreken - vooraf al met 4-0 verliest van Frankrijk, dan weet je dat je problemen gaat krijgen. En dan weet je ook dat je eigenlijk niets te zoeken hebt op een wereldkampioenschap", verzucht de oefenmeester in gesprek met de NOS.

De voormalig keuzeheer van onder meer Roda JC, Schalke 04 en PSV vond het helemaal niets wat Nederland zaterdagavond liet zien in Wit-Rusland, waar wel met 1-3 gewonnen werd. Door de 8-0 zege van Zweden op Luxemburg was dat veel te weinig. "Als ik alleen al zie hoe we weer beginnen aan die wedstrijd...Met alleen maar balbezit en breed, breed, breed. Ik vond dat er te weinig agressie was. Dat komt toch ergens vandaan. We moeten bij de clubs ten rade gaan. Je kan niet zomaar zeggen dat het aan een bondscoach ligt. We trainen veel te weinig en niet agressief genoeg, we hebben te weinig weerstand in de trainingen en dat zie je allemaal terug in de wedstrijden."

"Je moet met 7-0 winnen, het is kansloos", zegt Stevens over de laatste groepswedstrijd. "Zweden speelt mannelijk voetbal, bij ons is dat niet het geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen