Sofyan Amrabat lijkt te gaan kiezen voor Marokko

9 oktober 2017, 09:46

Het Nederlands elftal lijkt in de toekomst geen beschikking te hebben over de diensten van Sofyan Amrabat. De 21-jarige Feyenoord heeft er naar verluidt, na een bezoek aan de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon (3-0), voor gekozen om voor Marokko uit te komen.

Er is nog geen sprake van een officiële bevestiging vanuit het kamp van Sofyan Amrabat, maar de keuze lijkt wel gemaakt te zijn. Faouzi Lakjaa, de bondsvoorzitter van Marokko, heeft voor de camera van Chouftv kenbaar gemaakt dat de Feyenoorder eruit is. "Amrabat zat zaterdagavond samen met zijn ouders op de tribune bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Gabon. Hij gaat spelen voor Marokko", aldus Lakjaa. Marokko is door de winst op Gabon dicht bij deelname aan het WK.

Het desbetreffende fragment:

Eerder in het afgelopen weekend zou Nordin Amrabat, de broer van Sofyan, bij RadioMars ook hebben aangegeven dat de speler van Feyenoord voor de Atlas Leeuwen gaat kiezen. De oud-speler van FC Utrecht speelde al een oefeninterland voor Marokko, maar als hij officieel voor een land uitkomt, dan is er geen weg meer terug. Amrabat beschikt over beide nationaliteiten en kwam voor beide jeugdelftallen uit. De KNVB polste Amrabat onlangs en liet weten dat het graag zou willen dat de speler voor het Nederlands elftal ging kiezen.

In september 2015 maakte Hakim Ziyech in een soortgelijke situatie de keuze voor Marokko, iets wat veel stof deed opwaaien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen