Robben zwijgt over toekomst: "Het gaat niet om mij"

9 oktober 2017, 15:48

Wordt de afsluitende WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Zweden de laatste interland van Arjen Robben? Dat is een vraag die de gemoederen bezighoudt voorafgaand aan het duel in de Amsterdam ArenA van dinsdagavond. De aanvoerder van Oranje blijft op de persconferentie in aanloop naar de slotwedstrijd herhalen dat hij nog niet op vragen over zijn persoonlijke toekomst wil ingaan.

Er hoefde niets achter het feit dat Robben naast bondscoach Dick Advocaat plaatsnam gezocht te worden, zo verzekerde Robben. "Daarom zit ik hier niet. Ik zit hier omdat ik aanvoerder ben van de ploeg. Er moet altijd iemand mee, dat is het concept. Je moet het met mij doen", reageerde de Groninger. "Het is duidelijk dat ik er voor de wedstrijd tegen Zweden geen uitspraken over doe. Daar blijft het nu nog bij. Op dit moment is het ook niet gepast om daarover te praten. Het gaat niet om mij. Het gaat om het Nederlands elftal, om de ploeg." Robben zegt ook dat hij niet 'veel nieuwe inzichten gekregen' heeft door de afgelopen wedstrijd. "Nee, en het gaat gewoon om die wedstrijd van morgen. In Wit-Rusland heb ik dat ook al gezegd."

Omdat Oranje met 1-3 bij Wit-Rusland won, maar Zweden een monsterscore neerzette tegen Luxemburg (8-0), moet het Nederlands elftal met zeven goal verschil winnen van de Scandinavische tegenstander. "Tja, 7-0, dat is nogal wat", verzucht Robben, die na de wedstrijd in Borisov al aangaf dat het WK praktisch onbereikbaar is. "Ik denk dat het nu het belangrijkst is dat we onszelf goed presenteren, een goede uitslag neerzetten en winnen. Dat is ons doel voor morgen. We moeten een goed resultaat neerzetten en ik hoop van harte dat het stadion goed gevuld zal zijn. Wij vinden het allemaal nog een eer om in het shirt van Oranje te spelen en dat gevoel zal tegen Zweden misschien nog wel een tikkeltje meer aanwezig zijn."

Waar Robben afgelopen zaterdag al min of meer met de witte vlag tevoorschijn kwam, wilde Advocaat de hoop niet opgeven. "Maar we zitten op één lijn, we hebben er over gesproken", aldus Robben. "De strekking van onze teksten was ongeveer hetzelfde. De wedstrijd moet natuurlijk nog gespeeld worden, maar je moet wel de realiteit onder ogen zien. Je kan wel zeggen '7-0, daar gaan we voor, natuurlijk is het nog mogelijk', maar je moet jezelf niet voor gek zetten. Maar goed, het neemt niet weg dat we een goede wedstrijd gaan neerzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen