Advocaat houdt vol: "Het blijft een voetbalwedstrijd"

9 oktober 2017, 16:12

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal, waarin er een wonder (lees: een zege met zeven doelpunten verschil) nodig is tegen Zweden, weigerde Dick Advocaat met de witte vlag te hijsen. Net als na de 1-3 winst bij Wit-Rusland wilde de bondscoach van Oranje niets weten van opgeven. "Het blijft een voetbalwedstrijd, alles is mogelijk."

"Je weet het niet"

Aanvoerder Arjen Robben draaide er na de wedstrijd in Borisov van afgelopen zaterdag niet omheen: men hoefde geen telraam mee te nemen naar het slotduel, omdat het over en uit was. Advocaat was minder pessimistisch, zei eerst dat een 6-0 zege wel mogelijk was en toen hij hoorde dat een 7-0 nodig was, zei hij 'dan maken we er nog ééntje bij'. De bondscoach kwam er nog even op terug. "Het wordt natuurlijk echt een moeilijke wedstrijd. Zweden heeft in de afgelopen periode laten zien dat het een moeilijk te kloppen ploeg is. Het wordt lastig om zeven goals te maken, maar je weet het niet", houdt Advocaat de boel open.

Geluk hebben, zoals Zweden

Het zou goed kunnen dat Zweden wegens de situatie een defensieve muur zal bouwen, om een stugge wedstrijd te creëren en Nederland zo weinig mogelijk ruimtes en kansen te geven. "Ik verwacht inderdaad niet dat Zweden zal aanvallen. Het wordt aan ons om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Het is belangrijk dat we wat geluk hebben, zoals Zweden afgelopen week had met de penalty tegen Luxemburg. Je weet nooit wat er dan kan gebeuren", houdt Advocaat vol.

De bondscoach lijkt weinig te gaan wijzigen in zijn basisformatie. "We proberen altijd te spelen in de opstelling die in onze ogen het sterkst is, ook al is het duidelijk dat anderen het daar niet altijd mee eens zijn", aldus Advocaat.

Stomme vraag

Tot slot ging het op het perspraatje ook nog over de opmerking van Advocaat, voor de vorige speelronde. De keuzeheer van Oranje vond het 'een stomme vraag' toen een verslaggever hem vroeg of Zweden met 8-0 van Luxemburg kon winnen. "Als je nu zou vragen of ik denk dat Oranje met 7-0 van Zweden kan winnen, dan zeg ik ook weer 'wat een stomme vraag'. Weet je wat het is? We moeten vooraf niet de wedstrijd ingaan met de gedachte 'het wordt niets'. Dan kan je beter niet gaan spelen."

[photo,109315,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen