Granqvist: "Focus niet op verliezen, ook niet met hoeveel goals"

9 oktober 2017, 21:53

Zweden lijkt zich weinig druk te maken over een zevenklapper van het Nederlands elftal. De Scandinaviërs richten zich op de eerste plaats, die recht geeft op directe plaatsing voor het WK. Daarbij is het wel afhankelijk van een miskleun van Frankrijk tegen Wit-Rusland.

"Onze focus ligt op het winnen van de wedstrijd, niet op verliezen en ook niet met hoeveel doelpunten", citeert de NOS aanvoerder Andreas Granqvist op de persconferentie. "Natuurlijk zal Nederland ervoor gaan en proberen het publiek erachter te krijgen. Maar wij hebben nog altijd kans om als eerste te eindigen in de groep en ons direct voor het WK te plaatsen. We gaan dus proberen de wedstrijd te winnen."

Granqvist, oud-speler van FC Groningen, maakte de laatste Nederland - Zweden ook mee. Toen, in 2010, won Oranje het EK-kwalificatieduel met 4-1 danzij goals van Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay. Granqvist maakte het enige Zweedse doepunt. "Het was mijn tweede interland, na een invalbeurt tegen San Marino. Het was een moeilijke wedstrijd, Nederland was toen behoorlijk sterk. Mijn doelpunt viel laat, we hadden er al vier tegen gekregen, dus als verdediger was dat niet echt fijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen