Wijnaldum eerlijk: "Na het WK 2014 was er geen goede basis"

10 oktober 2017, 09:48

Georginio Wijnaldum heeft forse kritiek op het Nederlands elftal. De middenvelder erkent dat het de laatste jaren fors onvoldoende was bij Oranje. "Na het WK van 2014 is er nooit een goede basis geweest", vertelt hij.

De derde plaats in Brazilië was nog een van de hoogtepunten in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal, maar sindsdien is het kommer en kwel. "We hebben na dat WK als team nooit een goede basis gehad, waardoor we veel wedstrijden verloren en ons eerst niet kwalificeerden voor het EK en nu misschien niet voor het WK", concludeert de middenvelder in De Telegraaf.

Desondanks wil Wijnaldum graag vooruit kijken. "Die goede basis was weg en daar moeten we vanaf nu aan gaan werken. Heb je als team een goede basis, dan kan je daar vandaan wedstrijden gaan winnen. Dat heeft het WK in Brazilië bewezen."

Moet Oranje dus helemaal opnieuw beginnen? "Ja, opnieuw beginnen, maar dat zeiden we ook na het mislopen van het EK. Wat is opnieuw beginnen? Eerst moeten we de antwoorden zoeken, maar voor mij blijft een goede basis als team het belangrijkste bij Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen