Jubilaris Blind op gepaste wijze trots op zijn vijftigste cap

11 oktober 2017, 10:05

Naast het feit dat Oranje zich niet kwalificeerde voor het WK en Arjen Robben afscheid nam, was het ook de vijftigste interland van Daley Blind. De controleur mocht daarom een heel bescheiden feestje vieren in Amsterdam. "Het is weliswaar niet het mooiste moment, maar de vijftig interlands maken me wel trots."

Zijn vijftigste interland, en daarmee de 46ste plek op de ranglijst van spelers met de meeste interlands, leverde Blind na het duel tegen Zweden (2-0 winst) felicitaties in de kleedkamer op. "Wat het mooiste moment van die vijftig was? Dan toch de wedstrijd tegen Spanje", keek Blind terug tegen FCUpdate.

Met het afscheid van Robben moet er een nieuwe generatie opstaan. Is Blind niet een van de mannen die het over moet nemen? "Qua leeftijd en aantal caps wel, ja. Maar ik ben niet het type leider voor de buitenwacht. Je krijgt toch al snel de vergelijking met mijn vader, omdat ik ook op die positie speel. Ik ben een rustige jongen. Ik probeer op mijn manier het team mee te nemen en adviezen te geven aan de jonge jongens."

Van de nog actieve voetballers heeft de speler van Manchester United alleen Ibrahim Afellay (53), Maarten Stekelenburg (58), Klaas-Jan Huntelaar (76), Arjen Robben (96), Robin van Persie (102) en Wesley Sneijder (132) voor zich. De eerstvolgende speler die hij kan passeren qua aantal interlands is Willem van Hanegem, die kwam 52 interlands uit voor Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen