Nederland in Divisie A van splinternieuwe Nations League

11 oktober 2017, 11:37   Bijgewerkt: 6 september 2018, 12:43

Nederland is in de splinternieuwe Nations League ingedeeld in Divisie A. De UEFA heeft dit woensdagochtend bevestigd. Op basis van de UEFA-ranking is de indeling gemaakt. Aanvankelijk zou Oranje in Divisie B komen, maar de zege op Zweden heeft Nederland een divisie laten stijgen.

Divisie A is het hoogste niveau in de Nations League, een competitievorm die de losse oefeninterlands vervangt. Iedere divisie – in totaal zijn er vier – heeft minimaal twaalf landen. Deze worden weer opgesplitst in vier poules van drie. De nummers één van die poule spelen in halve finales tegen elkaar, waarna de winnaars elkaar in de finale treffen. Wie dat duel wint, verovert ook een EK-ticket. Hetzelfde geldt in de Divisies B tot en met D.

Máár, en dat kan voor Nederland gunstig zijn, als het destbetreffende land dat de poule van drie teams wint al een EK-ticket heeft, schuift de nummer twee (of wellicht drie) door naar de play-offs. Mocht Oranje dus bij Spanje en Frankrijk in de poule komen en laatste worden, maar de Fransen en Spanjaarden hebben zich via de reguliere weg al geplaatst voor het EK, dan mag Nederland alsnog naar de play-offs van de Nations League om een EK-ticekt.

In Divisie A moeten wel minimaal vier niet-geplaatste landen in de halve finale komen. Gebeurt dat niet, worden er landen vanuit Divisie B doorgeschoven. Dit om te voorkomen dat een land dat alles verliest, zich alsnog kan kwalificeren (als alle andere landen zich via de reguliere weg plaatsen). In elk geval wordt het een flink gereken.

De Nations League begint volgende herfst, en spelen de landen een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar. De loting is op 24 januari 2018.

Lees ook:

UEFA doet Nations League uit de doeken

- Programma van de Nations League

Indelingen divisies:

Divisie A

Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië, IJsland en Nederland.

Divisie B

Oostenrijk, Wales, Rusland, Slowakije, Zweden, Oekraïne, Ierland, Bosnië-Herzegovina, Noord-Ierland, Denemarken, Tsjechië en Turkije

Divisie C

Hongarije, Roemenië, Schotland, Slovenië, Griekenland, Servië, Albanië, Noorwegen, Montenegro, Israël, Bulgarije, Finland, Cyprus, Estland en Litouwen.

Divisie D

Azerbeidzjan, Macedonië, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Letland, Faroër Eilanden, Luxemburg, Kazachstan, Moldavië, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen