Deschamps voorzichtig: "Andere landen hebben meer ervaring"

11 oktober 2017, 13:06

Frankrijk plaatste zich dinsdagavond voor het wereldkampioenschap in Rusland. De winnaar van groep A beschikt over indrukwekkende selectie, vooral voorin waar onder andere Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Olivier Giroud en Alexandre Lacazette rondlopen, en maakte bijvoorbeeld tegen het Nederlands elftal (4-0) grote indruk.

Toch schaart Didier Deschamps zijn ploeg niet onder de topfavorieten. "Natuurlijk hebben we ambities, maar landen als Portugal, Duitsland en Brazilië zijn verder dan wij. Zij hebben meer ervaring", vertelt de bondscoach na de 2-1 overwinning op Wit-Rusland. "Het kost tijd om de juiste balans te vinden. Maar we hebben nog even tot aan het WK." 

Deschamps herinnert zich ook de mindere wedstrijden van zijn ploeg, zoals de 0-0 tegen Luxemburg en Wit-Rusland en de 2-1 nederlaag tegen Zweden. "Het kan allemaal beter. We hebben de kansen gehad om veel meer doelpunten te maken. We lieten soms na onze tegenstander pijn te doen."

Op het WK van 2014 in Brazilië eindigde het avontuur van Frankrijk in de kwartfinale. De latere wereldkampioen Duitsland was daarin met 0-1 te sterk, dankzij een goal van Mats Hummels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen