Voorzitter Sion 14 maanden geschorst na 'schop van achteren'

12 oktober 2017, 22:17   Bijgewerkt: 19 december 2017, 18:25

Christian Constantin is door de Zwitserse voetbalbond voor veertien maanden geschorst. De voorzitter van FC Sion kwam afgelopen maand in opspraak nadat hij tv-analist Rolf Fringer neersloeg, nadat deze kritiek had geuit op het beleid van de preses. 

Na de met 1-2 gewonnen wedstrijd bij Lugano stond Fringer langs de zijkant, toen Constantin hem besloot op te zoeken. "Hij heeft me meerdere keren in mijn gezicht geslagen. Ik dacht: is dit echt? Dit kan toch niet waar zijn?", verklaarde Fringer na afloop. Op de beelden is inderdaad te zien dat oud-bondscoach van Zwitserland een tik in zijn gezicht krijgt. Hij ligt dan al op de grond. 

De schorsing houdt in dat hij gedurende deze periode in geen enkel stadion van een Zwitserse club in de twee hoogste divisies welkom is. Ook bij interlands hoeft hij zijn gezicht niet te laten zien. Daarnaast werd hij beboet met een bedrag van 86.000 euro.

De straf is onder andere zo zwaar, omdat Constantin geen enkele vorm van spijt betuigde. "Fringer heeft me niet netjes behandeld en daarom ging ik dat even rechtzetten. Ik heb 'm van achteren geschopt en het voelde goed."

Eerder werd de voorzitter al uit het comité gezet dat probeert om de Olympische Winterspelen van 2026 naar Sion te halen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen