Van Bronckhorst wil iets rechtzetten in De Kuip

13 oktober 2017, 15:10

Feyenoord stapte voor de interlandonderbreking met een 0-4 overwinning op AZ van het veld in Alkmaar, maar toch leven er revanchegevoelens in het kamp van de regerend landskampioen. Voor de riante zege op AZ werd er namelijk in de eigen Kuip met 0-2 verloren van NAC Breda. In een reeks van vier thuisduels, te beginnen met het duel met PEC Zwolle (zaterdag, 20.45 uur), wil de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst zich weer presenteren aan Het Legioen.

"Het was een heel teleurstellend resultaat. Het was balen, en niet goed. Dat willen we rechtzetten", zegt Van Bronckhorst op zijn perspraatje voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De trainer was blij dat zijn team zich tegen AZ op indrukwekkende wijze herpakte. "Zeker in de manier van spelen, met de diepte van de spelers, hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld in Alkmaar. We hebben daar dik verdiend gewonnen."

"We zijn nu twee weken verder en we zijn blij dat we een aantal spelers weer terughebben, ook qua ritme. Ik ben blij dat ik weer een grotere selectie heb om uit te kiezen. Dat gaan we de komende weken weer doen", aldus Van Bronckhorst. Een van de keuzes die hij moet maken is wie er in de spits zal staan. Jean-Paul Boëtius vulde dat prima in tegen AZ, maar Nicolai Jørgensen komt er weer aan na diens hamstringblessure. "Jean-Paul heeft het goed ingevuld, maar het is niet zijn natuurlijke positie."

Als Boëtius weer naar de flank verhuist, gaat dat in ieder geval niet ten koste van Steven Berghuis. Van Bronckhorst is bijzonder positief over de man die definitief overkwam van Watford en looft vooral het rendement. "Dat is wel wat je wil zien. Hij zit bijna al op zijn totaal van vorig seizoen. Niet alleen qua goals, maar ook qua inbreng voor het team. Hij is heel happy en in vorm en dat straalt hij ook uit. Ook dat hij elke wedstrijd wil winnen. "

Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin zijn in tegenstelling tot de herstelde Jørgensen nog niet van de partij, waardoor Renato Tapia en Jeremiah St. Juste weer samen lijken te starten bij Feyenoord. "Het klopt dat ze nog weinig samen hebben gespeeld, door omstandigheden maar twee keer, maar dat gebeurt in het voetbal. Ben wel heel tevreden over de manier waarop ze dat de afgelopen wedstrijden samen hebben ingevuld", aldus Van Bronckhorst, die denkt dat Sven van Beek en Bart Nieuwkoop er klaar voor zijn als ze moeten spelen. "Al is Sven wat verder dan Bart. Ik ben blij waar Sven staat."

Lees ook: Goed nieuws voor Feyenoord: Jørgensen fit en inzetbaar

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen