Keizer vindt dat het er steeds beter uitziet bij Ajax

13 oktober 2017, 15:23

Het gaat steeds beter lopen bij Ajax. Althans, dat constateert Marcel Keizer. De trainer van de Amsterdamse topclub ziet een aantal spelers steeds fitter worden, waaronder de lang afwezige Daley Sinkgraven, en denkt dat dit de concurrentiestrijd en het niveau in de wedstrijden ten goede komt. Dat hoopt Keizer zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam al te kunnen zien.

"

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber heeft twee interlands gespeeld, Daley Sinkgraven is weer fit en heeft intussen twee keer negentig minuten gespeeld. Ook Siem de Jong komt eraan en scoort veel op trainingen. Dus het ziet er steeds beter uit", zo citeert de clubwebsite Keizer in aanloop naar het treffen met de Kasteelclub. Dat Sinkgraven weer terug is, tovert een lach op het gezicht van de coach. "Het is een voetballende speler die goed kan wenden en keren. Hij is goed met de bal en komt steeds beter in conditie. Hij is zes maanden eruit geweest en is nu op de weg terug. We kunnen hem tegen Sparta minstens één uur gebruiken."

Naast Sinkgraven dient ook Siem de Jong zich nadrukkelijk aan, zo vertelt Keizer. "Siem heeft veel kwaliteiten van een aanvallende middenvelder, zoals het kunnen maken van een doelpunt. Hij moet fit zijn om tijdens wedstrijden in zulke situaties te komen, maar als we hem nodig hebben zullen we hem gebruiken", stelt Keizer. "Er komt nu een aantal jongens bij. Dat zorgt ervoor dat de concurrentie toeneemt. Dan gaat er wat gebeuren in de groep. Iedereen moet hard trainen en het laten zien in de wedstrijden. De jongens denken ook: 'Hey, Daley is terug. Dat is een goede speler.' Dan weet je dat je op je hoede moet zijn. Dat is alleen maar goed bij een club als Ajax."

Met dertien punten uit zeven wedstrijden is Ajax na het eerste blok de nummer zeven van de Eredivisie. Sparta heeft acht punten minder en is de nummer zestien. "Zij hebben met Thomas Verhaar en Loris Brogno 2 linksbenige buitenspelers. 1 van de 2 gaat spelen, denk ik. Maar Robert Mühren, voormalig speler van AZ, is hun meest scorende speler. Dat zijn wel jongens die we in de gaten houden."

Lees ook: Sinkgraven maakt tegen Sparta comeback bij Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen