Groningen met Mahi in de spits en zonder trio tegen AZ

13 oktober 2017, 15:56

FC Groningen trekt zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion met een gehavende spelersgroep ten strijde tegen AZ. Todd Kane en Lars Veldwijk zijn wegens blessures niet inzetbaar, terwijl Tom van Weert na zijn rode prent tegen PEC Zwolle (3-2 verlies) geschorst is. Daar komt nog eens bovenop dat Kasper Larsen ook nog een twijfelgeval is.

Coach Ernest Faber moet dus improviseren voor de spitspositie, aangezien zowel Veldwijk als Van Weert niet beschikbaar is. Mimoun Mahi verhuist daarom vanaf de flink naar het centrum van de voorhoede. "We moeten gaan zorgen dat de voorste drie spelers zoveel mogelijk in scorende positie komen. Daarbij is Mimoun Mahi een heel ander type spits dan Tom van Weert of Lars Veldwijk", zegt Faber op de clubwebsite over de situatie. "Vorig seizoen heeft hij bij ons al laten zien goed uit de voeten te kunnen in de spits. Mimoun kan op alle aanvallende posities spelen. Bij Marokko heeft hij laten zien veel in beweging te zijn. Hij en Ritsu Doan hebben een goed gevoel voor het bespelen van ruimtes en voelen elkaar daarin goed aan."

Groningen staat op dit moment op de elfde plaats in de Eredivisie met acht punten uit zeven duels, terwijl tegenstander AZ op de achtste plek staat met twaalf punten. Faber en de zijnen kunnen dus op één punt van de Alkmaarders komen. "Een aanvallend spelende ploeg", zegt de trainer van de plaatselijke FC over de ploeg van zijn collega John van den Brom. "We willen ons natuurlijk revancheren voor de nederlaag tegen PEC Zwolle. Ik verwacht dat wij veel ruimte krijgen. Onze verdedigende organisatie moeten we wel beter voor elkaar hebben, dan in de vorige wedstrijd."

Voor de positie van rechtsbuiten zal Faber kiezen tussen Jesper Drost, Ajdin Hrustic en Uriel Antuna. RTV Noord verwacht dat de keuze op eerstgenoemde speler valt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen