Shaktar Donetsk reist met nipte zege naar Rotterdam

13 oktober 2017, 20:09

Shaktar Donetsk heeft haar laatste wedstrijd voor het bezoek aan Feyenoord, komende dinsdag in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League, nipt gewonnen. De koploper in de Oekraïense competitie, getraind door Paulo Fonseca (foto), won vrijdag met 3-2 van Vorskla Poltava, de nummer drie van de ranglijst.

Op papier speelde Shaktar Donetsk een thuiswedstrijd, maar gezien de situatie in haar regio werd het duel zoals gebruikelijk afgewerkt in Kharkiv. Het Oblasny SportKomplex Metalist was derhalve maar matig gevuld.

Binnen 36 minuten leidde Shaktar met 2-0, door doelpunten van Marlos en Facundo Ferreyra. Marlos omspeelde in de 21ste minuut na een pass van Alan Patrick de Vorskla-keeper en werkte de bal vervolgens rustig in het doel. Een kwartier later stond Ferreyra helemaal vrij na een voorzet van Ismaily vanaf links, waarvan hij profiteerde (2-0).

Gezien het spelbeeld was de voorsprong van Shaktar verdiend, maar op slag van rust kwam Vorskla terug in de partij. Na een snelle uitbraak schoot Yury Kolomoets de bal vanaf de rand van het penaltygebied in het doel. Kolomoets had twaalf minuten na de pauze opnieuw succes in de afwerking; na een voorzet vanaf links van Pavel Rebenok zorgde hij voor de 2-2. Puntenverlies bleef Shaktar desondanks bespaard, dankzij Ferreyra. Na een mooie steekpass van Gustavo Blanco was de Argentijn helemaal ongedekt en kon zo de eindstand op 3-2 bepalen.

Met 31 punten uit twaalf wedstrijden is Shaktar de koploper in de Oekraïense liga. Het heeft zeven punten voorsprong op nummer twee Dinamo Kiev, dat nog wel twee duels tegoed heeft.