Labyad vraagteken bij Utrecht voor duel met Heerenveen

13 oktober 2017, 23:46

Het is nog onzeker of FC Utrecht zaterdag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen een beroep kan doen op Zakaria Labyad. De aanvallende middenvelder stapte vrijdag voortijdig van het trainingsveld bij de formatie uit de Domstad. De langdurig geblesseerde spelers Simon Makienok, Patrick Joosten en Anouar Kali ontbreken sowieso bij FC Utrecht.

FC Utrecht begon met twee zeges aan het nieuwe seizoen, maar uit de daaropvolgende vijf duels haalde het slechts vier punten. Daardoor staat de ploeg met tien punten op de tiende plaats. Coach Erik ten Hag zoekt naar de balans. "Tegen PSV was ons spel aan de bal, tijdens de eerste helft, erg goed. Daarna volgde anderhalve wedstrijd (de tweede helft van PSV-thuis (1-7) en vervolgens Vitesse-uit (1-1), red.) waarin het aan de bal niet overhield wat we lieten zien. We maakten daarbij te veel technische fouten", legt Ten Hag op de clubwebsite de vinger op de zere plek. "Nu zoeken we naar oplossingen. Tijdens de trainingen ligt de nadruk op heel veel verschillende accenten en zeker ook op ons spel aan de bal."

Na het gelijkspel bij Vitesse speelde FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Daarin verloor het, toch zag Ten Hag goede dingen. "De defensieve teamfunctie is de basis van succes en die teamfunctie was goed in de duels in Arnhem en Wolfsburg. We zijn op de goede weg en de spelersgroep is heel fris teruggekeerd op Sportcomplex Zoudenbalch na de interlandbreak", vervolgt de tacticus. "Maar: de waarheid ligt op het veld. Dáár moet het gebeuren. Uit zeer veel statistieken blijkt dat we op koers liggen en ik heb er vertrouwen in dat we dat gaan terugzien op het veld. We dwingen het resultaat onze kant op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen