Duarte komt bovendrijven: "Vorig seizoen zakte ik weg"

14 oktober 2017, 13:33

Lerin Duarte heeft zijn loopbaan inmiddels weer op de rit. De middenvelder kende vorig seizoen een wisselvallig jaar bij Heracles Almelo, maar maakt dit seizoen de nodige speelminuten. Opmerkelijk genoeg doet hij dat momenteel als linksachter, een positie waar hij zich steeds beter thuis gaat voelen.

Duarte heeft enkele tegenslagen overwonnen, legt hij uit aan TC Tubantia. "Hoe ga je om met tegenslagen? Ik ben er lang niet goed mee omgegaan, maar ik weet inmiddels dat daar voor mij de sleutel ligt. Na een tegenslag minder lang in het negatieve hangen, helpt. Vorig seizoen werd ik na een slechte wedstrijd tegen FC Twente gewisseld, ik kon daar niet mee omgaan. Dat betekent dat je mentaal niet sterk bent, de trainer ziet dat. Ik raakte daarna geblesseerd, aan de hamstring. Weer de hamstring. Ik zakte weg, diep in het putje. Ik had geen plezier meer, speelde de tweede seizoenshelft niet, daar werd het niet beter van."

Nu staat hij linksback. Opmerkelijk, aangezien hij doorgaans als middenvelder acteert. "Of ik nu een vaste basisspeler ben, weet ik niet. Ik sta linksback, toen me begin van het seizoen werd gezegd dat ik me op die plek moest ontwikkelen, dacht ik: zooow, ik ben geen verdediger. Later dacht ik: ik kan verdedigen, ik ga alles geven. Ik speel nog altijd het liefst op het middenveld, maar deze positie bevalt me beter dan ik me had kunnen bedenken. Ik moet de hele kant bestrijken. Dat kost energie, maar mijn conditie is beter en wordt nog steeds beter naarmate ik speel. Ten opzichte van vorig seizoen ben ik ook een paar kilo lichter."

Heracles speelt zondagmiddag tegen Vitesse.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen