Blamage Chelsea bij Palace, Manchester City haalt uit

14 oktober 2017, 18:29   Bijgewerkt: 14 oktober 2017, 19:15

Titelverdediger Chelsea is voor de derde keer dit Premier League-seizoen onderuit gegaan. De Londense ploeg blameerde zich zaterdag, in de achtste speelronde, op bezoek bij Crystal Palace. De hekkensluiter had deze jaargang nog geen punt gepakt en zelfs nog geen doelpunt gemaakt, maar versloeg Chelsea met 2-1. Manchester City haalde uit tegen Stoke City (7-2) en gaat nu alleen aan kop.

Crystal Palace achtte het na vier punt- en doelpuntloze speeldagen nodig om manager Frank de Boer alweer te ontslaan en hem te vervangen door Roy Hodgson. Ook in de daaropvolgende drie competitieduels kwam de Londense club echter niet tot scoren en ging het bovendien telkens onderuit, waardoor het met een troosteloze balans onderaan stond in de Premier League toen Chelsea op visite kwam. De stadgenoot werd op Selhurst Park echter het slachtoffer van een Palace-stunt.

In de elfde minuut, na een doelpuntendroogte van 650 minuten, kwam Crystal Palace dan eindelijk weer tot scoren in de Premier League. Hoewel: eigenlijk was het een eigen goal. Cesar Azpilicueta werkte een inzet van Yohan Cabaye in eigen doel. Chelsea herpakte zich snel en kwam in de achttiende minuut langszij door een rake kopbal van Tiemoué Bakayoko uit een corner.

Chelsea kon de schade echter niet meer repareren. Sterker nog: op slag van rust werd het 2-1 voor Crystal Palace en ditmaal scoorde het wel zelf. Op aangeven van Mamadou Sakho passeerde Wilfried Zaha een tegenstander en schoot hij de bal vervolgens in de verre hoek. In de tweede helft had Chelsea meer balbezit en ondernam het ook meer doelpogingen, maar Crystal Palace hield met Patrick van Aanholt in de basis en Jairo Riedewald en Timothy Fosu-Mensah als invallers stand.

In het eigen Etihad Stadium leidde Manchester City binnen 27 minuten al met 3-0 tegen Stoke City, waar Erik Pieters in de basis stond en Ibrahim Afellay en Bruno Martins Indi invielen. Gabriel Jesus tikte in de zeventiende minuut op aangeven van Kyle Walker van dichtbij de 1-0 binnen, twee minuten later maakte Raheem Sterling er 2-0 van na een prachtige steekpass van Kevin De Bruyne. Sterling was zeven minuten daarna de aangever bij de 3-0 van David Silva, die ondanks een moeizame aanname toch scoorde.

Met doelpunten vlak voor en vlak na rust brachten Mame Diouf en Walker (eigen goal) de hoop bij Stoke City terug, maar die bleek al snel ijdel. Een kwartier na de 3-2 stond het 6-2 voor Manchester City. Jesus, Fernandinho en Leroy Sané waren daar met ieder één treffer verantwoordelijk voor. Vooral Fernandinho oogstte met zijn doelpunt applaus; de Braziliaan scoorde met een fenomenale uithaal van afstand. Bernardo Silva bepaalde in de 79ste minuut de eindstand op 7-2.

Met 22 punten uit acht wedstrijden gaat Manchester City nu alleen aan de leiding in Engeland, omdat stadgenoot Manchester United eerder op de dag met 0-0 gelijkspeelde bij Liverpool. Daardoor heeft United nu twintig punten. Chelsea heeft dertien punten en deelt samen met Burnley, Liverpool en Arsenal de vierde plaats. Laatstgenoemde club speelt vanavond (aftrap 18.30 uur) nog tegen Watford FC. Burnley remiseerde thuis tegen West Ham United (1-1). Chris Wood redde met een goal in de 85ste minuut het punt voor Burnley. West Ham was in de 27ste minuut, bij een 0-1 voorsprong, met tien man komen te staan doordat Andy Carroll zijn tweede gele kaart had gekregen.

Tottenham Hotspur bezet met zeventien punten de derde plaats. Door een goal van oud-Ajacied Christian Eriksen vlak na rust wonnen The Spurs op eigen veld met 1-0 van AFC Bournemouth. Bij de thuisclub zat Michel Vorm op de bank, Nathan Aké stond in de basis bij de bezoekers. Door twee goals van Tamaraebi Abraham boekte Swansea City een 2-0 thuiszege op Huddersfield Town, dat met Rajiv van la Parra aan de aftrap verscheen. Leroy Fer en Luciano Narsingh waren basisklant bij Swansea, waar Mike van der Hoorn op de bank bleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen