Immobile maakt einde aan ongeslagen thuisreeks Juventus

14 oktober 2017, 20:04   Bijgewerkt: 14 oktober 2017, 20:21

De ongeslagen reeks van Juventus in thuiswedstrijden in de Serie A is voorbij. De titelverdediger ging zaterdag voor eigen publiek, ondanks een voorsprong bij rust, onderuit in de topper tegen Lazio. Ciro Immobile zorgde in de tweede helft voor de ommekeer in Turijn en ontpopte zich zodoende andermaal tot goudhaantje bij de Romeinen: 1-2.

23 augustus 2015. Dat was, tot vanavond (zaterdag), de laatste keer dat Juventus geen punten overhield aan een competitiewedstrijd in eigen stadion. Destijds, in de eerste speelronde van het seizoen 2015/2016, verliet Udinese het Allianz Stadium met een 0-1 overwinning. Daarna mocht Juventus in de Serie A 41 keer voor eigen publiek aantreden. Daarbij stapte het maar liefst 38 maal als winnaar van het veld, drie keer werd het gelijk.

Ook tegen Lazio zag het er aanvankelijk goed uit voor Juventus. Na een evenwichtige eerste helft ging de thuisploeg rusten met een 1-0 voorsprong. Dat had het te danken aan een treffer van Douglas Costa in de 23ste minuut. De Braziliaan trof doel in de rebound en tekende zo voor zijn eerste treffer in de Serie A.

In de eerste tien minuten van het tweede bedrijf zorgde Immobile eigenhandig voor een ommekeer namens Lazio. De spits schoof de bal in de 47ste minuut in de verre hoek na een uitbraak en een pass van Luis Alberto. Zeven minuten later verdiende Immobile een strafschop, doordat Juventus-doelman Gianluigi Buffon hem neerlegde in het penaltygebied. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-2. Het betekende Immobile's elfde goal van dit Serie A-seizoen, in acht duels.

Juventus was in de slotfase meermaals dicht bij de gelijkmaker, maar bleef toch met lege handen achter. In de extra tijd raakte Paulo Dybala met een volley de paal, enkele minuten daarna mocht de gastheer een penalty nemen. Na een overtreding van Patric op Federico Bernardeschi ging de bal op advies van de videoscheidsrechter op de stip, maar Lazio-keeper Thomas Strakosha redde op de trap van Dybala.

Juventus heeft nu net als Internazionale en Lazio negentien punten, waarmee de drie teams gedeeld tweede staan in de Serie A. Het foutloze Napoli gaat met 21 punten aan kop. Napoli speelt later op de avond de kraker bij AS Roma, Internazionale wacht zondag de derby tegen AC Milan.

Stefan de Vrij had een basisplaats bij Lazio en speelde de volledige wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen