Napoli blijft winnen: Insigne beslist topper tegen Roma

14 oktober 2017, 22:56   Bijgewerkt: 14 oktober 2017, 23:03

Napoli blijft foutloos in het nieuwe Serie A-seizoen. De ploeg van coach Maurizio Sarri zette zaterdag ook haar achtste competitiewedstrijd van deze jaargang om in drie punten. In het Stadio Olimpico in Rome was het de betere in de kraker tegen AS Roma: 0-1.

Lorenzo Insigne groeide uit tot de matchwinner. Het kind van Napels tekende in de twintigste minuut voor het enige doelpunt van de avond in Rome. Dries Mertens probeerde de bal terug te leggen op Insigne, maar het speeltuig kwam bij Daniele De Rossi uit. Die liet het leder echter van zijn voet springen, waardoor de bal alsnog uitkwam bij Insigne. Hij faalde niet in de afwerking: 0-1.

Napoli dicteerde in de eerste helft, waardoor haar voorsprong geen moment in gevaar kwam. Ook in het tweede bedrijf bleef een stormloop van AS Roma uit, al raakte het wel twee keer het aluminium. Dat gebeurde via kopkansen van Federico Fazio (paal) en Edin Dzeko (lat).

Met de maximale 24 punten uit acht wedstrijden gaat Napoli aan de leiding in de Serie A. Het heeft vijf punten voorsprong op de gedeelde nummers twee Internazionale, Juventus en Lazio. Inter speelt zondag nog de derby tegen AC Milan, eerder op de zaterdagavond won Lazio bij Juventus. Volgende week zaterdag speelt Napoli thuis tegen Internazionale.

Bij Roma, dat vijfde staat met vijftien punten, bleef Rick Karsdorp op de bank en was Kevin Strootman afwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen