PSV worstelt maar komt boven op bezoek bij VVV-Venlo

15 oktober 2017, 16:27

PSV heeft het traditioneel makkelijk in Venlo tegen VVV, maar een overwinning vertelt niet altijd het hele verhaal. De ploeg van Philip Cocu had ongelooflijk veel moeite tegen de Limburgers, maar wist in de tweede helft wel een achterstand om te buigen: 2-5. Hierdoor stijgt het gat met nummers twee Feyenoord en Ajax naar vijf punten, terwijl de Eindhovenaren weten dat hun concurrenten elkaar volgende week tegenkomen.

De eerste helft was bijzonder vermakelijk. VVV verscheen agressief aan de aftrap en kwam al vroeg in de buurt van een treffer na een gevaarlijke vrije trap van Clint Leemans. De bezoekers stichtten ook gevaar uit een vrije bal, maar Locadia schoot de bal snoeihard net over. Hierna nam PSV het initiatief over, maar stuitte het regelmatig op doelman Lars Unnerstall, die Pereiro en Locadia van scoren afhield.

In de tweede helft maakte de pas achttienjarige Mauro Junior voor het eerst zijn opwachting in het eerste van PSV. Met de piepjonge Braziliaan op het veld kwam de ploeg razendsnel op achterstand. Een snelle counter werd binnengewerkt door Torino Hunte. Na tien minuten druk zetten was er echter weer een gelijke stand op het scorebord, na een knap doelpunt van Gaston Pereiro. Daarna nam PSV het initiatief definitief over, niet zonder hulp van arbiter Danny Makkelie.

In de slotfase zocht PSV nog verder naar de vijfde goal, die kwam via Pereiro. Het leeggestreden VVV klungelde achterin en de Uruguayaan kopte de bal een leeg doel in. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, maar Unnerstall greep wel goed in op een poging van Luuk de Jong en Jurgen Locadia. Hierna vond Makkelie het wel goed geweest en floot hij voor het einde van een wat geflatteerde, maar zeer welkome zege voor de Eindhovenaren: 2-5.