Basisklant Van der Wiel ten onder bij debuut voor Cagliari

15 oktober 2017, 16:54

Het debuut van Gregory van der Wiel voor Cagliari is zondag in het water gevallen. De Nederlander maakte zijn eerste minuten in Italiaanse dienst door in de basis te starten tegen Genoa, en ging met zijn ploeg thuis met 2-3 ten onder.

Van der Wiel begon als rechtsback aan de wedstrijd en werd in de rust gewisseld. Al bij rust keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan, waarna het kort na de doelwissel nog wel terugkwam tot 1-2. Genoa vergrootte het verschil daarna wederom, maar door een rake strafschop maakte Cagliari het vervolgens wederom spannend. Een slotoffensief hielp Cagliari vervolgens niet meer aan een punt. De thuisclub heeft daardoor vier keer op rij verloren in de Serie A.

Ondertussen boekte Sampdoria een knappe zege op Atalanta Bergamo (3-1) en sleepte Crotone een punt uit het vuur tegen Torino (2-2). Fiorentina was thuis met 2-1 te sterk voor Udinese.