Strijdend tiental ADO verliest in eigen huis van Excelsior

15 oktober 2017, 18:54   Bijgewerkt: 15 oktober 2017, 19:09

ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds speelronde drie weer eens verloren in de Eredivisie. Excelsior greep tegen een tiental Hagenazen de volle buit dankzij een late treffer van Hicham Faik: 1-2. Daarmee maakte het de status van beste uitspelende ploeg in de hoogste divisie waar. De Kralingers achterhalen door de derde uitzege van dit seizoen ADO op de ranglijst.

De ruimte die ADO weggaf werd in de zevende minuut al optimaal benut door Jinty Caenepeel. De Belg was het eindstation na een fraaie Excelsior-aanval, ingeleid door een steekpass van Luigi Bruins en met Ryan Koolwijk als architect van het doelpunt. De middenvelder stond zelf oog-in-oog met doelman Robert Zwinkels, maar zag dat Caenepeel er nog beter voorstond: 0-1. 

ADO, dat moeite had om het spel te maken, leek het nog moeilijker te krijgen toen Édouard Duplan binnen het half uur zijn tweede gele kaart kreeg. De Fransman raakte eerst een tegenstander in het gezicht met zijn elleboog, en onderbrak daarna een veelbelovende aanval door Caenepeel net buiten de zestien naar de grond te werken.

Ook na de pauze kon Excelsior niet echt gebruik maken van de man-meer-situatie. Het bleef beducht voor het opportunistische spel van ADO en durfde niet teveel risico te nemen. Bovendien ontbrak het voorin aan stootkracht waardoor het werk van de sterk spelende middenvelders lange tijd niet beloond werd. Fraaie passes van Bruins en technische hoogstandjes van Koolwijk kregen geen vervolg.

Het was echter de middenvelder met het minste spelaandeel die uiteindelijk het verschil maakte. Hicham Faik was tot de 80ste minuut niet succesvol geweest met zijn afstandsschoten, maar haalde wel perfect uit na een assist van geboren Hagenees Mike van Duinen. Zwinkels kon slechts toekijken hoe Faik de bal met zijn linkerbeen precies in de verre hoek plaatste: 1-2. Een ouderwets slotoffensief van ADO leverde, mede dankzij een geweldige redding van Ögmundur Kristinsson niets meer op. [photo,109534,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen