Guardiola: "Dezelfde principes, maar meer geloof bij de spelers"

16 oktober 2017, 08:28

Het Manchester City van Pep Guardiola verkeert momenteel in bloedvorm. Van de eerste acht duels werden er zeven gewonnen en afgelopen weekend werd Stoke City omver geblazen. Volgens Pep Guardiola zit het verschil ten opzichte van vorig jaar in het geloof dat zijn ploeg heeft in de speelwijze.

"We spelen met veel dezelfde spelers als vorig seizoen, maar we hebben nu veel meer gevoel dat we samen een doelpunt gaan maken", vertelde hij tijdens de persconferentie. "Vraag me niet waarom, want onze spelprincipes zijn hetzelfde als vorig seizoen. Maar we hebben nu het geloof en de zekerheid dat we doelpunten maken."

Hoewel The Citizens twee goals moesten incasseren tegen Stoke City (7-2), was de Catalaan wel tevreden over het verdedigende arbeid van zijn formatie. "Als je goed aanvalt, dan verdedig je ook goed. Veel mensen willen aanvallen en verdedigen scheiden, maar dat kan niet in voetbal. Als je goed aanvalt, verdedig je goed en andersom."

Veel tijd om na te genieten van de overwinning is er echter niet. Dinsdag wacht alweer de ontmoeting in de Champions League tegen Napoli. Samen met City misschien wel de best voetballende ploeg van Europa. "De trainingen zijn uitstekend, de sfeer in de kleedkamer is goed. Maar of wij een van de beste teams van Europa zijn, is niet aan mij om te zeggen", besloot Guardiola.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen