VVV-fanclub distantieert zich van racisme tegen PSV

17 oktober 2017, 16:25

D'n Twellefde Man, fanclub van VVV-Venlo, neemt afstand van het gedrag van een aantal supporters rond de wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag. Daarbij werden spelers van de Eindhovense club uitgescholden door een deel van de Limburgse fans.

"Een echte VVV-supporter houdt zich keurig aan de algemeen geldende normen en waarden. Fatsoenlijk gedrag dat je overal naleeft, dus ook in het stadion. Racistische, maar eigenlijk elke vorm van kwetsende uitlatingen staan haaks op de normen en waarden die ook onze club nastreeft. Onze club waar iedereen welkom is. De club waar spelers van diverse nationaliteiten en verschillende achtergronden hebben bijgedragen aan de vele successen uit het verleden", klinkt het op de website van D'n Twellefde Man.

"Iedereen met een geelzwart hart en gezond verstand beoordeelt en veroordeelt mensen niet op hun huidskleur of achtergrond. Dat doen we niet met eigen jongens en dus ook niet met spelers van bezoekende clubs", vervolgt de fanclub. "Fanclub D'n Twellefde Man distantieert zich dan ook volledig van de gebeurtenissen die zich afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd tegen PSV hebben voorgedaan. Het uitschelden van spelers past niet bij het gedrag van een echte supporter. Wij vertrouwen erop dat de gebeurtenissen van afgelopen zondag een incident waren waarbij de betreffende personen een passende sanctie krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen