Effectief Shaktar brengt Feyenoord in moeilijke situatie

17 oktober 2017, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een strijdend Feyenoord heeft dinsdagavond ook haar derde duel in de groepsfase van de Champions League verloren en is daardoor bijna uitgeschakeld. In eigen huis was het Oekraïense Shaktar Donetsk met 1-2 te sterk. Steven Berghuis zette de Rotterdammers nog op voorsprong, maar Bernard maakte die achterstand ongedaan. Ondanks dat Shaktar het laatste kwartier met tien man speelde, lukte het Feyenoord niet de 2-2 te forceren.

Hoe dan ook ging het dinsdagavond in de Kuip een loodzware opgave worden voor Feyenoord. Gezien de stand in de poule moest er gewonnen worden, een nederlaag zou nul uit drie betekenen. Daarnaast kon trainer Giovanni van Bronckhorst zeker niet over een fit elftal beschikken. Achterin werden de nodige krachten gemist, terwijl basisspelers Nicolai Jörgensen en Sven van Beek nog weinig wedstrijdritme hadden.

In de eerste minuut miste Jean-Paul Boëtius al in kansrijke positie door zijn schoen niet goed achter de bal te zetten, maar vrij snel daarna trof Steven Berghuis wel doel. Tonny Vilhena haalde uit vanuit de tweede lijn, doelman Andriy Pyatov verwerkte het schot niet goed en de ingelopen Berghuis profiteerde: 1-0. Een droomstart voor Feyenoord, dat nu snel op voorsprong stond in plaats van op achterstand te staan binnen het kwartier.

Effectief bleek Shaktar ook kort na rust. Hoewel Feyenoord opnieuw overtuigend begon en Pyatov zijn doel moest uitkomen om de instormende Amrabat af te stoppen, was het Shaktar dat weer scoorde. Het brak door op rechts en met een afgemeten voorzet werd Bernard gevonden bij de tweede paal. De aanvaller kopte raak en zette Feyenoord daarmee weer op achterstand in de eigen Kuip.

Lang kon Feyenoord niks klaar spelen tegen het tiental uit Oost-Europa, pas in blessuretijd kwam er een reuzenkans. Invaller Kramer kopte krachtig in, keeper Pyatov hield helaas voor hem en Feyenoord zijn ploeg op de been door de bal uit de hoek te tikken. Feyenoord stapte zo weer met een nederlaag van het veld, overwinteren wordt nu heel erg moeilijk. Wel was het een wedstrijd waar meer in had gezeten, Feyenoord kan zondag met aardig wat vertrouwen Ajax ontvangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen