Manchester City heeft aan één helft genoeg tegen Napoli

17 oktober 2017, 22:53   Bijgewerkt: 18 oktober 2017, 09:55

Het in bloedvorm verkerende Manchester City heeft ook de Europese kraker tegen Napoli in winst weten om te zetten. De Italiaanse bezoekers wisten vooral voor rust niet wat ze meemaakten in het Etihad Stadium, al hielden ze de nederlaag qua score beperkt. Amadou Diawara maakte de wedstrijd zelfs nog even spannend vanaf de stip in een voor City veel mindere tweede helft: 2-1.

Pep Guardiola had voorafgaand aan de wedstrijd nog lovende woorden overgehad voor collega Maurizio Sarri. De City-coach roemde het spel van de Italiaanse koploper, maar er bleek in Manchester maar één ploeg echt het beste voetbal van Europa te spelen. Dat was vooral zichtbaar in een spectaculaire eerste helft waarin The Citizens Napoli tot wanhoop dreven. De thuisploeg voetbalde zich van achteruit moeiteloos onder de druk van de Napolitanen uit. Alle elf spelers, dus inclusief doelman Ederson, toonden een grenzeloos vertrouwen in balbezit. In het eerste half uur waren de bezoekers slechts toeschouwer in een voetbaldemonstratie van de elf van Guardiola. 

Vier minuten laten was het weer raak toen Kevin de Bruyne slecht uitverdedigen van Raul Albiol genadeloos afstrafte. De Belg gaf één van zijn befaamde assists met zijn rechtervoet op Gabriel Jesus, die de bal slechts binnen hoefde te schuiven: 2-0. De Bruyne toonde zich daarna de beste man op het veld door vanaf twintig meter met zijn 'mindere' linker de bal tegen de onderkant van de lat te krullen. Doellijntechnologie bevestigde dat de bal de lijn net niet had gepasseerd. Dat was ook het geval bij een schot uit de draai van Jesus, waarbij Kalidou Koulibaly een doelpunt net voorkwam.

De aansluitingstreffer had ook al eerder kunnen vallen als John Stones een inzet van Marek Hamsik niet op het laatste moment had geblokt. Daar was een enorme fout in de opbouw van Fernandinho aan vooraf gegaan. Het was symptomatisch voor het spel van Manchester City in een veel mindere tweede helft. Guardiola wisselde zelfs defensief om de opmars van de veel sterker spelende Napolitanen te stuiten.

Mertens had zelfs de 2-2 nog op zijn schoen, maar opnieuw kreeg hij de bal niet langs Ederson. City leidt daardoor de groep F in de Champions League met negen punten. Napoli verliest de aansluiting en heeft slechts drie punten aan drie duels overgehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen